Sf. Ioan Gură de Aur

Sf Ioan Gura de Aur
De ce se distrug copiii. Parinţii – ucigaşi de copii

De nicăieri de altundeva nu vine distrugerea copiilor decât dintr-un interes exagerat al părinţilor pentru cele ale traiului. Ei se străduiesc să le asigure un trai fericit şi atât. De aceea, vrând nevrând, îşi neglijează atât propriul suflet cât si pe cel al copiilor. Pe părinţii aceştia – şi să nu creada cineva că vorbesc la mânie – i-aş socoti mai răi chiar decât ucigaşii de copii. Aceştia din urmă, ucigând, desfac sufletul de trup, dar cei de care vorbesc eu, părinţii neglijenţi, le aruncă şi trupul şi sufletul în focul iadului.

Oricum toţi oamenii mor, este o lege a firii ca trupul să moară, dar copiii care au părinţi nepăsatori ar fi putut evita moartea sufletului spre care i-a dus tocmai nepăsarea si neglijenţa părinţilor lor. Oricum moartea trupului va disparea definitiv la înviere, dar de moartea sufletului nimeni nu va putea scăpa, niciodată. Pentru că un suflet mort nu se va mântui niciodată, ci e condamnat să ispăşească o pedeapsă veşnică.

 

Pe bună dreptate îi putem socoti pe aceşti părinţi mai răi decât ucigaşii de copii. Nu este acelaşi lucru să-ţi ascuţi sabia şi s-o pui la gâtul unui copil cu a distruge sufletul unui copil şi a-l duce la pierzanie, ceea ce e mult mai cumplit. Pentru că nimic nu e mai preţios pentru noi decât sufletul.

http://www.ioanguradeaur.ro/223/de-ce-se-distrug-copiii-parintii-ucigasi-de-copii/

=================

acest comentariu de mai jos nu aparţine Sf. Ioan Gură de Aur ci intră la categoria ” gândul mi’a spus ”

erezie = moarte sufletească, adică MAI REA ca moartea trupească, aşa că daca eu nu îmi învat copilu Ortodoxia şi mă ocup doar de cele ale traiului pentru copilul meu să îi dau averi  şi atât deci sunt un UCIGAŞ mai mare ca ucigaşii/criminalii în serie de trupuri, că moartea trupului va dispărea cu Învierea tuturor, dar cel ce îsi omoară sufletul său sau al altuia cu eREZIE/cu rugaciuni în comun eretice la Înviere merge în muncile iadului/în moarte sufletească

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s