DIN 25 IANUARIE 2015…împotriva ecumenismului eretic

Duminică, ora 14:00, o mână de oameni s-a oprit undeva vis-a-vis de
baza dealului Patriarhiei. Feţele crispate de frig şi posomorâte se
încadrau pefect în fundalul gri cenuşiu al unui sfârşit de iarnă.
Totul începuse cu mai bine de o săptamână în urmă, când un tânăr
curajos a decis să folosească o reţea de socializare cu un scop mai
mult decât nobil: acela de a aduna fraţii ortodocşi în mărturisire
împotriva ecumenismului.

Numărul persoanelor care anunţaseră că vor fi prezente la eveniment era de 150, cu toate acestea doar aproximativ 25 de persoane au reuşit cu ajutorul Celui Preaînalt să dea mărturia cea bună. Astfel că acelor câţiva indivizi care aşteptau lângă dealul Patriarhiei li s-au alăturat alţii iar întristarea s-a prefăcut în bucurie, mai ales că printre ei se afla şi un slujitor al Domnului.

După puţin timp am hotărât să urcăm la Patriarhie, însă jandarmii ne-au oprit şi abia după ce am lăsat  toate bannerele am putut ajunge la Catedrală unde cu icoane în mână, cu cântări şi rugăciuni am înconjurat Catedrala ca manifest paşnic împotriva celor ce vor să ne întineze credinţa.

Această procesiune am repetat-o de câteva ori coborând dealul şi din nou urcând spre Patriarhie şi înconjurând Catedrala, însoţiţi de
jandarmi tot timpul, ca nişte adevăraţi “extremişti” dupa cum sunt
numiţi cei care nu vor să se abată de la învăţăturile Sfinţilor
Parinţi.

Mesajul nostru este acesta: vrem să ţinem de Canoanele
Sfinţilor Apostoli şi de învăţăturile tuturor sfinţilor şi cuvioşilor care până în prezent mărturisesc împotriva rugăciunii cu cei de alte confesiuni şi a ecumenismului care în numele aşa zisei “iubiri frăţeşti” urmăreşte strâmbarea învăţăturilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi ale cuvioşilor Lui.

În pofida ploii şi a vremii nefavorabile şi a dispreţului pe care l-am primit din partea unora, evenimentele de Duminică au fost minunate atât prin prisma mărturisirii pe care Dumnezeu ne-a ajutat să o dăm dar şi datorită legăturii sufleteşti care s-a nascut între noi, cei care am participat. Înţelegem că neştiinţa şi dezinformarea i-au împedicat pe mulţi să ajungă şi de aceea îndemnăm ca toţi creştinii ortodocşi să citeasca scrierile Sfinţilor Părinţi şi ale marilor duhovnici cu privirea la relaţia care ar trebui să existe între Dreapta Credinţă şi celelate culte pentru a nu ne primejdui mântuirea.
Bianca C.

3 thoughts on “DIN 25 IANUARIE 2015…împotriva ecumenismului eretic”

 1. În legătură cu admiterea de către CNASS a alternativei la cardurile de sănătate

  ÎNTREBĂRI LEGITIME:

  1 – Dar dacă Casa de Asigurări de Sănătate nu eliberează unora ADEVERINȚA DE ASIGURAT sau întârzie?

  2 – Din moment ce este valabilă doar trei luni, înseamnă că va fi ușor pentru toți să facă acest lucru? (mulți bătrâni și bolnavi vor fi puși pe drumuri…)

  3 – Dacă neglijezi să te duci să iei o dată la trei luni adeverința, și se întâmplă un caz de forță majoră (internare etc), ce se întâmplă?

  Noi, cei din Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei am solicitat altceva: menținerea în paralel a sistemului actual (aderință de salariat de la angajator, carnet de șomer, cupon de pensie, adeverință de elev sau student, dovada plății CAS-ului de către liberprofesioniști).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s