UN MARE MISIONAR AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE: PĂRINTELE VISARION IUGULESCU

MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI

index   indeximages   images

                  PS Galaction – Predică la înmormântarea părintelui Visarion

    Pr. Visarion Iugulescu – DESPRE EXISTENȚA DIAVOLULUI

          DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIEȘTE-NE PE NOI!

View original post 1,901 more words

Advertisements

2 thoughts on “UN MARE MISIONAR AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE: PĂRINTELE VISARION IUGULESCU”

 1. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/10/un-mare-misionar-al-bisericii-ortodoxe-romane-parintele-visarion-iugulescu/

  Cris 10 februarie 2015 la 20:51
  Acest om, visarion iugulescu, este un schismatic. Sunt f dezamagit sa vad ca-i faceti reclama, credeam ca sunteti ortodox 100%.

  raduiacoboaie Autor articol10 februarie 2015 la 21:27
  FIECARE PASĂRE PE LIMBA EI PIERE… Așa zice o vorbă înțeleaptă din popor… N-ați adus absolut nicio dovadă sau vreun argument prin care să arătați și să dovediți afirmația foarte gravă precum că: ,,Acest om, visarion iugulescu, este un schismatic.” Darul lacrimilor și predicile care merg la sufletul creștinului sunt dovezile stimabile ,,creștin 100%”? Dimpotrivă…

  ===========
  Cris 10 februarie 2015 la 22:34
  Cititi carti despre noii schismatici ai Bisericii Ortodoxe si-l veti gasi pomenit in toate.

  Ii puteti studia si desenele (asa zisele icoane), care nu tin seama de nici un canon, ci devin chiar grotesti, cum ar fi Sfanta Treime – un batran cu trei capete.

  Am fost la adunarile lor si m-am speriat de ce am vazut acolo, si acum regret ca m-am lasat pacalit de falsa lor imagine.

  E pacat sa pangariti un blog atat de frumos cu oameni care au cazut de la dreapta credinta. Studiati bine persoanele pe care le promovati, pentru ca sa nu smintiti pe nimeni. Avem destul de luptat cu cipurile si ecumenismul, nu e nevoie si de schismatici ascunsi in piele de oaie.

  raduiacoboaie Autor articol10 februarie 2015 la 23:08

  Iarăși nu oferiți nici măcar o dovadă, doar îndemnuri foarte alunecoase (apropo, nu există asemenea cărți despre ,,noii schismatici”…) și o părere bineînțeles subiectivă. V-am cerut dovezi. E normal. Așa se procedează când se fac afirmații importante. Încă mai sper să le aduceți…
  Chiar și eu am fost acuzat de detractorii și dușmanii mei (activiști pro cip-uri și ecumeniști sub mască de antiecumeniști) că am căzut din dreapta credință… Lucru care însă nu s-a întâmplat! A trăi ortodoxia și a apăra ortodoxia este cădere din dreapta credință? De când mă rog?… Iar a merge de pildă pe linia părintelui Iustin Pârvu și nu pe cea a Patriarhului Daniel Ciobotea este și asta cădere din dreapta credință???

  ayeaye20 11 februarie 2015 la 19:07

  @Cris
  Ierod. Visarion Iugulescu are adeverinta de zugrav (pictor) bisericesc data de ADMINISTRATIA PATRIARHALA. Tu ai vreo adeverinta? Îti dai cu parerea ce e gresit si ce nu? În cartea Marul Inflorit 2013 pagina 317 e o fotocopie dupa acest act asa ca… vorbesti ca sa te afli in HULA.

  ———–
  Cris 11 februarie 2015 la 0:03

  Inseamna ca nu ciititi literatura ortodoxa de nici un fel :), postarile dvs n-au o baza dogmatica sau teologica. Exista foarte multe carti despre toate schismele care au mai aparut (in toata lumea ortodoxa, grecia, rusia, bulgaria etc), dar trebuie citite, ceea ce se pare ca va este cam greu.

  Va indic una: “Sectologie” – Pr. Petru David

  Canoanele iconografiei ortodoxe, de asemenea, le puteti studia si apoi puteti face o comparatie cu desenele visarioniste.

  Eu v-am acuzat doar de promovarea unui schismatic, ceea ce e mare pacat, nicidecum pt lupta contra cipurilor. Ati inteles gresit.

  ==============
  Cris 11 februarie 2015 la 0:23

  Visarionistii constituie o ramură a Oastei Domnului. Se numesc aşa după liderul lor spiritual, ierodiaconul Visarion Iugulescu (treapta sa ierarhică e contestată de către unii cercetători, în special de prof. diac. dr. Petre David, care-l numeşte simplu rasofor).

  – liderul s-a născut în 1922, pe Valea Prahovei, numindu-se din botez Vasile. S-a perindat pe la mân. Căldăruşani şi Cernica, după care a ajuns organizator al Oastei Domnului la Biserica Sf. Nicolae Sârbi. După demolarea acesteia în 1983, se retrage la o casă parohială a Bis. Sf. Nicolae Vlădica (11 Iunie). Aici îşi reorganizează gruparea, ajutat de sora Elena. A atras f. mulţi tineri şi tinere, adunaţi sub denumirea de „Lucrarea”; promovează căsătoriile albe, nunta fără lăutari (numai cu cântări ale Oastei Domnului), vestimentaţie specifică (haine negre, basmale albe sau albastre, excluderea podoabelor de orice fel).

  – după 1989, mişcarea cunoaşte o dezvoltare puternică: se publică revista Călăuza ortodoxă, cu predici visarioniste şi ilustraţii – icoane pictate de Visarion, în stil naiv. S-au alcătuit filme, proiecţii de diapozitive etc. Din cuprinsul acestor materiale:

  – Visarion se pretinde, el însuşi, purtătorul unor revelaţii primite direct, în urma unor „arătări”, viziuni. În predici, reproduce astfel de mesaje, prezentând dialoguri între Dumnezeu, Maica Domnului, îngeri, diavoli, sfinţi, fără bază biblică şi patristică. Abuzează de digresiuni, poveşti şi descrieri imaginare, care fac, însă, deliciul adepţilor. Nu în ultimul rând, creează o psihoză eminamente sectară prin descrierile îngrozitoare ale sfârşitului lumii, ale chinurilor iadului etc. Are, însă, şi meritul de a îndrepta adepţii pe calea moralităţii, prin combaterea aspră a păcatelor şi viciilor.

  – într-o vreme, Călăuza a apărut cu binecuvântarea P.S. Galaction (fie s-a obţinut în grabă, fie nu s-a obţinut deloc, căci la ora actuală se publică fără nici o binecuvântare).

  – la iniţiativa pr. paroh Ion Grigore, s-a desfiinţat gruparea de la 11 Iunie. Visarion s-a retras, bătrân, la Comarnic, dar adepţii s-au regrupat la alte biserici: Sf. Pantelimon, Sf. Mina, Sf. Silvestru, Sf. Nicolae Şelari, Toţi Sfinţii, Sf. Stelian, Mătăsari etc. De asemenea, au puternice nuclee în ţară: Constanţa, Iaşi, Botoşani, Craiova, Tulcea, Timişoara, Arad.

  – au legături, pe filiaţie, cu Oastea Domnului (cu cântări şi manifestări similare), cu mişcarea de la Vladimireşti şi Turma Sf. Ilie.

  pr. lector David Pestroiu

  raduiacoboaie Autor articol11 februarie 2015 la 7:01

  ,,– într-o vreme, Călăuza a apărut cu binecuvântarea P.S. Galaction (fie s-a obţinut în grabă, fie nu s-a obţinut deloc, căci la ora actuală se publică fără nici o binecuvântare).”
  CHIAR AȘA STAU LUCRURILE? AȚI CITIT CE SCRIE ÎN ARTICOL PS Galaction?

  ayeaye20 11 februarie 2015 la 19:10

  da cacodoxia lu pestroiu ecumenistu
  David Pestroiu
  B) În străinătate – la nivel postdoctoral: bursă de bref séjour, obţinută din partea Comitetului Catolic de Colaborări Culturale, pentru cercetare şi studiu misiologic, în Biblioteca Universităţii Pontificale Gregoriene din Roma, ianuarie 2009.

  10. co-organizator al unei mese rotunde, în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” a Universităţii din Bucureşti, prilejuită de vizita delegaţiei Consiliului Ecumenic al Bisericilor din Cantonul Vaud, Elveţia şi întâlnirea cu conducerea Facultăţii, cu cadre didactice care predau disciplina Misiologie şi Ecumenism, precum şi cu numeroşi studenţi (21 oct. 2008);

  11. participant la simpozionul internaţional Statutul religiei şi instrucţia şcolară, organizat în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” a Universităţii din Bucureşti (30 oct. 2008), unde am prezentat prelegerea: Religia ortodoxă – o disciplină şcolară a toleranţei.

  LISTĂ PUBLICAȚII
  – Cărţi

  3. „Prezenţa timpurilor finale în concepţiile sectare actuale”, prelegere susţinută în cadrul Sesiunii de comunicări ştiinţifice „TIMP ŞI SPAŢIU” – 28-29 martie 2005, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din Bucureşti, publicată în vol.: Timp şi spaţiu. O abordare din perspectiva ştiinţelor umaniste

  http://www.ftoub.ro/index.php?option=com_comprofiler&task=userprofile&user=789&Itemid=187

  umanisti= masoni

  ayeaye20 11 februarie 2015 la 19:23
  ——————-

  @Cris zici: ierodiaconul Visarion Iugulescu (treapta sa ierarhică e contestată de către unii cercetători, în special de prof. diac. dr. Petre David, care-l numeşte simplu rasofor

  inca o MARE MINCIUNA zisa de ERETICU pestroiu… DOVADA CA MINTE SI CA VORBESTE FARA DOVEZI. În Cartea Marul Inflorit 2013 pag 311 e o fotocopie A Certificatului de hirotonie intru ierodiacon de catre Episcopul Antim al eparhiei Buzau asa ca voi credeti toate minciunile, @Cris nu mai distruge TEMELIA BISERICII ORTODOXE adica Sf.Traditie DIN CARE FACE PARTE SF. IEROD. VISARION IUGULESCU si nu ereticu de pestroiu ecumenistu CA O SA TE DISTRUGA DUMNEZEU PE TINE

  Cris 11 februarie 2015 la 0:24

  Rasoforul cernican, nicidecum hirotonit, Visarion – fost cântăreţ la biserica Sf. Nicolae-Sârbi, demolată în 1982, – a reuşit întărirea obştii cu tineri (fete şi băieţi) răspândiţi acum în toată ţara, unii cu studii academice şi chiar teologi.

  Din „nimica toată”, de la sora Elena – purtătoarea pungii -, visarioniştii tipăresc Călăuza ortodoxă, imne, imprimă casete audio şi video pe care „fraţii” le răspândesc în toată ţara şi peste hotare. Centre puternice s-au stabilit la Craiova, Constanţa, Iaşi, Botoşani, Tulcea…

  Se pare că mulţi au intrat în secta „Ucenicii Sf. Ilie” din Moldova, o reînviere a inochentismului.

  Bătrânul patriarh “tată” a neamurilor, Visarion, îşi deapănă ultimii ani (spre 85) într-o vilă la Braşov, împărtăşind “lucrarea” surorilor nevoitoare şi tâlcuind “vocile” din capetele fraţilor…

  de P.I. David, din lucrarea SECTOLOGIE sau Apărarea Dreptei Credinţe, 1999

  raduiacoboaie Autor articol11 februarie 2015 la 6:56

  Tocmai aici este problema. Profesorul David Pestroiu a făcut referințe greșite în acest sens, deoarece această mișcare asemănătoare cu Oastea Domnului era formată din trăitori ai credinței și deranja regimul comunist dar și Patriarhia… Înclin să cred că i s-a cerut expres să-i menționeze în carte ca fiind schismatici… Amintiți-vă măcar numai de grupul de la mănăstirea Antim, numit Rugul Aprins… Aceeași poveste mereu…

  ayeaye20 11 februarie 2015 la 19:29

  termina cu minciunile si hulele lu copy paste, pestroiu vorbeste din buzunar si mai e si a 5-a falanga pestroiu asta eretic

  Ne vorbeste parintele Augustin, Mitropolitul de 104 ani (vol. I) pag 247:

  Şi, mai mult decât de toate, mă tem de cea de-a cincea falangă, care se alcătuieşte din neamul nostru
  A cincea falangă
  După cum în anii hitlerismului, fascismului, în neamul nostru au existat elini-spioni ai duşmanului, aşa şi acum, în sânul neamului nostru, s-a creat cea de-a cincea falangă.
  Care este cea de-a cincea falangă? Sunt prietenii papei. Sunt nişte falşi teologi, sunt nişte oameni – Dumnezeu să ne păzească de ei!
  Vine cea de-a cincea falangă peste neamul nostru ca să distrugă Ortodoxia noastră. Sunt copiii care se duc la Viena, la Roma, la Paris, la Londra şi studiază în universităţi străine. Nu golesc doar portofelul părinţilor lor, nici doar se distrug şi se depravează, dar se primejduiesc şi sufleteşte… se primejduiesc, pentru că sărăcia lor este mare. Aceasta o văd popii catolici şi îi iau în case catolice, îi iau în internatele lor.
  Săraci şi nenorociţi copii! Le arată dragoste şi le dau bani, îi îmbracă şi îi ingrijesc ca să le ia diamantul,. ca să le ia Ortodoxia.
  Am informaţii că mulţi copii, studenţi, care studiază la Roma, la Milano, la Veneţia, la Viena, părăsesc linia ortodoxă. Şi vor veni aici şi vor conlucra cu uniţii (greco-catolicii) şi vor pune dinamită la casele lor. Vor pune dinamită ca să distrugă Ortodoxia noastră.
  Această a cincea falangă este cea mai tristă. Tinerii care o constituie sunt tinerii
  Dar avem nădejde. Nu ştiu care va fi sfârşitul meu. Dacă sunt ortodox, voi muri… surghiunit pentru credinţa părinţilor mei. Nu ştiu care va fi sfârşitul meu cu limba pe care o folosesc înaintea împăraţilor şi nu este exclus ca această predică să fie ultima. Un singur lucru, însă, ştiu foarte bine: că în pământul patriei mele există studenţi teologi, tineri care studiază. Pe aceşti copii îi jur în numele lui Hristos şi al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, întru pomenirea lui Vasilie, a lui Gură-de-Aur, a lui Marcu Evghenicul şi a tuturor Părinţilor Bisericii noastre: să lupte şi vor invinge. Să stea înaintea celei de-a cincea falange, să-şi înalţe frunţile şi flamurile Ortodoxiei şi vor învinge.
  Nu vor învinge catolicii, nici protestanţii. Va învinge tabăra cea ortodoxă … Iar Domnul Iisus Hristos să vă binecuvinteze pe voi, pe toţi, în această luptă a credinţei noastre. Amin.

  Episcopul Augustin

  ===============
  Cris 11 februarie 2015 la 0:25

  Sunt fanatici… multi habar nu au de ce merg acolo si tin de acea lucrare… la prima vedere par crestini adevarati, cu viata curata si frica de Dumnezeu… dar cercetand mai in amanunt sau facand parte din gruparea lor si cautand sa fii obiectiv tu ca persoana vei constata in cel mai scurt timp ca ceva e in neregula mai ales cu “epitropii”… adica cei mai vechi care se cred niste lideri si impun anumite reguli pe care ei in particular in mare parte nu le respecta.

  Se folosesc de naivitatea si buna credinta a noilor veniti ca sa-i manipuleze si sa-i foloseasca in interesele proprii.

  Am facut parte 3 ani de zile din aceasta grupare… l-am cunoscut personal pe pr. ierodiacon Visarion Iugulescu (taica-parintele cum i se spune), capul acestei miscari si pe ucenica lui “sora Nuti Mare”… am trait multe bune si mai putin bune in cei 3 ani… practic datorita lor am cunoscut biserica si pe Hristos… dar in acelasi timp multumesc lui Dumnezeu ca am reusit la timp sa plec din aceasta miscare total extremista… am stat si am cules atat cat mi-a fost de folos pt formarea mea… in rest nu pot sa spun decat FERITI-VA.

  Eu am spus pe scurt ceea ce am trait personal nu din auzite sau referinte… si pt ca ai pomenit de pr. Cleopa as mai adauga atat ca exemplu: i-am intrebat odata pe visarioniti “Care e mai mare? pr. Cleopa sau pr. Visarion?” (eram un copil pe atunci si mult nestiutoare in ale credintei)… dar, desi eram in miscarea lor citeam mult si alte carti si ascultam si alte casete audio cu predici, nu doar cum ne impuneau ei sa ascultam si sa-l citim doar pe taica-parintele (adica revistele”paine si apa pt suflet”… sau cam asa ceva)

  Raspunsul lor a fost pr. Cleopa e un simplu calugar, pe cand taica-parintele e Ucenicul si loctiitorul lui Hristos care va sta la Dreapta judecata de-a dreapta Mantuitorului si-I va spune ce am facut noi, cei din lucrare care, cica eram ucenicii lui directi.

  raduiacoboaie Autor articol11 februarie 2015 la 6:50

  Cine ar putea să creadă asemenea bazaconii?… Citiți cu atenție tot ce ați scris aici… Apoi recitiți până când veți înțelege că minciuna ,,se simte” și că are picioare scurte, cum spune proverbul…

  raduiacoboaie Autor articol11 februarie 2015 la 7:08

  Dacă erau fanatici, nu ați fi stat atâta vreme printre ei… Cred că au existat motive întemeiate pentru care ați fost exclusă din gruparea lor… Este logic.

  ayeaye20 11 februarie 2015 la 19:31

  da pestroiu cu studiile lui ce e????????

  Pidalion (Cârma Bisericii Ortodoxe) pag 247:

  CANONUL 11 Nici unul din cei ce se numără în Ieraticeasca tagmă, sau mirean, să (nu) mănânce azimile cele de la Iudei, nici să se împrietenească cu aceştia, nici la boale să-i cheme, şi (nici) doftorii de la dânşii să (nu) primească, nici în băi nicidecum să se scalde împreună cu aceştia. Iar de s-ar apuca cineva a face una ca aceasta; de va fi cleric, să se caterisească, iar de va fi mirean, să se afurisească.

  IEROM. NICODIM SACHELARIE Pravila Bisericeasca pag 156:

  Canonul 11 al Sinodului VI Ecumenic opreşte pe credincioşi să intre
  in legătură cu evreii.127
  Astăzi (anul 2008), unii din ierarhii „noştri ortodocşi”, cu înalte studii teologice la facultăţile eretice (catolice şi protestante) din occident, consideră că acest canon al Sinodului VI Ecumenic (de la Constantinopol, 680-681) a fost hotărât de Sfinţii Părinţi fiindcă în acea vreme, clerul inferior era fără cultură, iar majoritatea credincioşilor nici nu ştiau carte, şi de aceea evreii profitând de această situație converteau pe creştini la iudaism; iar „Sfinţii Părinţi nu puteau face altceva, decât să oprească, prin acest canon, contactul cu evreii”.
  Astăzi, însă, când se crede că „toţi oamenii au cultură”, aceşti „ierarhi modernizaţi” consideră că nu mai e valabil canonul 11 al Sfântului Sinod Ecumenic sus citat, şi că ne putem folosi de evrei ca de orice om în societate, în măsura în care nu ne vatămă sufleteşte.
  Acum, anumiţi membri ai clerului superior, plini de „CULTURA” lui „ducă-se pe pustii = ucigă-l crucea” (vezi cartea „Marşul distrugătorului”) au ajuns că înghit pan-erezia ecumenismului cu polonicul, iar pupatul cu rabinii cabalişti şi talmudişti nu mai conteneşte, vezi bine: „în măsura în care nu ne vatămă sufleteşte”!!!. La asta i-a ajutat „CULTURA” distrugătorului antihrist: au ajuns că nici nu-şi mai dau seama cât de grav sunt vătămaţi sufleteşte de atâta liberalism, umanism şi egalitarism lipsit de înţelepciune şi de Dreaptă Socoteală şi cât rău şi sminteală aduc poporului creştin. De parcă „CULTURA” e totul – îţi dă paşaport de liberă voie a te împrieteni cu duşmanii ADEVĂRULUI, şi de a te face frate cu necuratul. Roadele ale acestei gândiri otrăvite din care s-a născut „iubirea ecumenistă” se văd în zilele noastre iar consecinţele vor fi dezastroase în viitor. Unii din
  ierarhi fac „Pogorământ” de la Canoanele şi Dogmele Bisericii – încât azi urmările se vad : clonele sataniste au pus gheara pe multe suflete creştineşti, ateizându-le şi dărâmând tinerii din aşezarea creştină sănătoasă.
  Adevărata cultură s-a născut în vechime din cultul adus divinităţii pe care o cinstea fiecare popor în parte, iar creştinii se cuvine să practice cultura creştină, născută din cultul Sfintei Treimi = Tatăl, Fiul – Iisus Hristos, şi Duhul Sfânt, respectând Sfânta Tradiţie, Dogmele şi Canoanele Bisericii Ortodoxe. (n.ed.)

  Ecumenismul de azi, se vrea atot-cuprinzător, globalist şi atot-înghiţitor, şi susţine că Dogmele şi Canoanele Bisericii Ortodoxe, hotărnicite prin cele 7 Sinoade Ecumenice, asistate de Harul Duhului Sfânt, sunt fanatice, extremiste, învechite, şi cere ortodocşilor să fie toleranţi şi să facă frăţie cu „ducă-se pe pustii = ucigă-l crucea” = diavolul, marele umanist „plin de milă faţă de om”. – Deci, atenţie, la cine este cel ce stabileşte că eşti fanatic religios, cu ce drept te etichetează astfel şi ce fel de criterii foloseşte pentru a te încadra la categoria de „fanatism religlos”! Pentru diavol şi slugile lui orice ortodox dreptcredincios este considerat ca fanatic, extremist, intolerant, habotnic. (n.ed.)


  ayeaye20 11 februarie 2015 la 19:35

  alte tâmpenii promovate de pestroiu ar fi nunta cu draci si lautari

  nunta fără lăutari o promoveaza si Sf Cleopa: pacate
  min 5:14 nunti cu lautari … ai jucat si ai bucurat pe draci
  min 5:32 N’ai voie sa pui lautari la ea: CINE TI-O SPUS CA NUNTA SE FACE CU LAUTARI?

  Nunta crestina – Parintele Cleopa Ilie

  voi ce fel de nunta promovati, lumeasca???????? tu @Cris cu pestroiu cela

  ayeaye20 11 februarie 2015 la 20:09

  ETRN 11 februarie 2015 la 21:21

  Parintele Visarion Iugulescu este sfant si punct. A luptat pentru CREDINTA. Intocmai ca Justin Parvu, Arsenie Papacioc si cei de aceasta talie.
  ORICINE vorbeste impotriva acestora FARA DOVEZI catusi de putin, lupta pentru RAU.
  Punct si gata, ce mai atata vorbarie??

  doar ortodoxia 14 februarie 2015 la 12:51

  @Cristi
  Vorbesti in necunostinta omule si atunci cand nu cunosti trebuie sa te dai fie la o parte, fie sa incerci sa cercetezi – fara furie, fara incrancenare si fara reflectii precipitate pana nu auzi si marturiile celor care l-au cunoscut pe taica Parinte. Viata Ierodiaconului Visarion Iugulescu a fost si este un balsam vindecator al Bisericii Ortodoxe prin inaltimea chemarii sale la lucrarea cea Dumnezeiasca. El este unul dintre cei care umple vasele lui Dumnezeu cu lumina si darurile Sfantului Duh si lucrarea pe care inca o savarseste (desi in cer se odihneste cu dreptii) este una de valoare pentru ortodoxie deoarece este sfanta. Ce sectant ai vazut tu pictand icoane si traind smerit? Ce sectant ai vazut ca primeste, pretuieste si savarseste Sfintele Taine, spovedania si se inchina cu evlavlie Sfintei Cruci, Maicutei Domnului si Sfintilor Parinti? Ce sectant este ingropat dupa randuiala monahiceasca intr-o manastire (manastirea Cernica)? Parintele a fost monah si o viata a vietuit ca monah. Multi au fost morti in credinta dar dupa ce l- au cunoscut au inviat omule, pe rataciti i-a intors din calea lor gresita, pe bolnav l-a tamaduit si pe cel mandru l-a smerit. Sper ca intr-o zi uitandu-te la rasarit sa te lumineze Dumnezeu si sa te lasi de rele in ceea ce priveste viata placutilor lui Dumnezeu si chiar poate sa ii aprinzi si o lumanare lui Taica Parinte si sa vezi atunci minune…!

  doar ortodoxia 14 februarie 2015 la 13:57

  Cei care l-au cunoscut pe Taica Parinte au incercat sa duca o viata cat de cat curata – in duhul si Cuvantul Lui Dumnezeu… iar darurile lui Dumnezeu nu au nimic in comun cu cele ale lumii si nici nu pot fi cumparate ca la piata cu bani marunti… Stiu cata dragoste a avut Dumnezeu pentru acest parinte doar vazand cum oameni care erau socotiti atei si pacatosi, cunoscandu-l pe parinte au inceput sa vietuiasca “precum ingerii ” ca sa zic asa fratilor si iertati-ma ca am indraznit sa fac aceasta comparatie!! Scrie in Sfanta Scriptura ca pomul bun poate fi cunoscut dupa roadele sale, asa si taica parinte are fii duhovnicesti de toate varstele, crestini ortodocsi care cinstesc Sfanta Treime, Maicuta Domnului si Ceata Sfintilor cu dragostea, rugaciunile, viata si cantarile lor… oameni care si-au facut din viata lor un colt de biserica, pazind cu sfintenie portul si obiceiurile crestinesti, iubind si urmand credinta in Hristos cu virtuti alese – fara sa faca rabat cu mirajul lumii moderne si astfel sa ramana caldicei…

  =====================
  ======================

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s