Cărțile “dispar” din motive legionare?

De pe facebook :
Biblioteca Digitală a Bucureştilor, unde se aflau online zeci de mii de cărţi şi reviste, de la începuturile tiparului în România (1508) pînă astăzi, a fost închisă de cîteva luni şi nu mai poate fi accesată deloc.

Efortul de digitalizare a durat cîţiva ani de zile şi a fost finanţat integral de statul român pînă în anul 2009, cînd a fost stopat de măsurile “anti-criză” ale guvernului Boc. Menţinerea online a acestei uriaşe biblioteci era iarăşi finanţată din bani publici.

Mii de cărţi vechi, zeci de mii de ziare şi reviste de la începutul jurnalisticii româneşti (1828) pînă azi, mare parte din opera unor uriaşi savanţi români (Iorga, Pârvan, Densuşianu, etc), sute de ediţii princeps ale marilor scriitori români (Eminescu, Caragiale, Eliade, etc) şi multe alte mii şi mii de cărţi sînt cu totul inaccesibile.

Poate cineva să confirme că în spatele acestei acţiuni anti-româneşti se află această sesizare? https://ro-ro.facebook.com/comunicatemca/posts/695551160549462

Dacă primăria Bucureştilor e cea responsabilă de proiect, acum, că există un alt primar general, nu se poate reporni proiectul?

PS: Această bibliotecă digitală era principala mea sursă de carte veche românească.
—–
La link-ul https://ro-ro.facebook.com/comunicatemca/posts/695551160549462
Apare:

image

image

image

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s