Pentru cine sa te rogi si pentru cine nu 

Cuviosul Teognost Tezaurul, edit. DOXOLOGIA Iași 2015, pag. 235-236

18. Al Sfântului Maxim

Știu că mult poate rugăciunea lucrătoare a dreptului(28– Iac. 5, 16.), când cel ce cere rugăciunea dreptului o face pe aceasta lucrătoare, îndreptându-și viața lui de mai înainte și făcând rugăciunea dreptului puternică, prin propria lui bună purtare. Căci nu este de nici un folos rugăciunea dreptului celui ce petrece în păcate (29 Sfântul Maxim Mărturisitorul, Quaestiones ad Thalassium 57, CCSG 22, p. 23; PG 90, 589D-592A; de asemenea în Florilegium, atașat la Pseudo-Anastasie Sinaitul, Quaestiones et responsiones 6, PG 89, 380A.).

 19. Al Scărarului

Să nu te rogi pentru cel trândav și pentru cei cu totul nepăsători și păcătoși, cerând să fie miluiți( căci acest lucru este din capul locului cu neputință, dacă aceia nu conlucrează și ei), ci să fie treziți prin Dumnezeu la râvnă și pocăință (30– Sfântul Ioan Scărarul, Liber ad Pastorem 11, PG 88, 1192A.).

20. Al lui Teognost

Și pentru cei necredincioși cerându-ți-se să te rogi, roagă-te Domnului Dumnezeu nu ca să dobândească milă și mântuire (cum ar putea ei care s-au întors ca de la un rău de la binele care este dreapta credință), ci ca să primească recunoașterea adevărului și, conduși la adevărata credință, să nu se îndoiască de mântuire, caci cel între sfinți Grigorie, papa Romei, pe când se ruga pentru împăratul Traian care era păgân, un înger al Domnului, stându-i înainte, l-a împiedicat, ca nefiind bineplăcut lui Dumnezeu lucrul acesta(31 – Povestirea are ca punct de plecare pe Sfântul Ioan Damaschin, De his qui in fide dormierunt, 16, PG 95, 261D-264A.).
——–

====Si intreb si eu ca un mirean prost  ce sunt,  pe toti care spun ca : au cuget ortodox dar pomenesc pseudo-episcop , cum de ii pomeniti ????si va rugatii ptr ereticii semnatari din Creta???? care nu dau nici un semn de pocainta si indreptare???? CUM????Daca nici la simpla rugaciune nu e voie , VOI INDRAZNITI MAI MULT!!?????si voi care STITI indrazniti cu nerusinare sa ziceti Doamne-miluieste! la ectenie(la pseudo-patriarh/episcop eretic ecumenist)

Advertisements

2 thoughts on “Pentru cine sa te rogi si pentru cine nu 

  1. Marire vesnica Prea SFANTEI TREIMI si MAICII DOMNULUI!
    Te rog frumos daca poti sa pui cartea pe mediafire sau in pdf sa pot si eu s-o descarc.Multumesc.HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU !ovidiu pacatosul.

    1. Cand va fi facuta in format pdf o sa o gasiti postata, desi unele sub note ale editurii au un duh cam ecumenist plus ca aceasta(cartea) e dupa o copie a unui iezuit dupa care au tradus cei de la Doxologia bine ca nu s-au sesizat erori dogmatice in carte dar si noi suntem oameni si poate or fi si ne-au scapat ca nici noi nu le stim pe toate, in rest pare in regula, tocmai ptr ca is adunate citate de la Sfinti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s