Sfantul Marcu nu ii primea intru partasie pe eretici

Cartea: Dreapta credință în scrierile Sfinților Părinți,Vol.2, edit. Sophia 2009 Bucuresti

Pag.319-320

I se mai ceruse și înainte să se învoiască la unire, chiar de ar fi făcut-o în chip vădit numai de hatârul celorlalți. El răspunsese: „ Nu se cade a face pogorăminte ori a șovăi în privința credinței.” Iar când i s-a arătat că deosebirea între cele două mărturisiri era neînsemnată, Marcu a răspuns: „Vorbiți întocmai ca dregătorul care stăruia pe lîngă Theodor să-i primească întru părtășie pe eretici doar o singură dată, iar apoi să facă cum voiește. Ceea ce-mi ceri este ca și cum ai zice: Lasă-mă să-ți tai capul, iar apoi te poți duce unde voiești.”După pilda aceasta, Marcu rămase neclintit pînă la sfîrșit.

—-

Explicatie ptr “taierea capului” Sfantul Justin Parvu: 

 Si in Biserica se vorbeste acum de un duh nou, de o redefinire a dogmelor.Avem dreptul sa redefinim dogmele?

Aceasta este o indrazneala prea inalta, la care nici nu indraznesc sa ma gandesc – ca noi sa revizuim dogmele. inseamna sa ne taiem capul. Sa ramana numai picioarele, capul sa se duca in alta parte; capul sa mearga intr-o parte, iar picioarele intr-alta. Cam asa inteleg eu. Ce sa redefinim? Putem noi sa ne intoarcem impotriva Sf. Vasile? Pot sa ma iau eu de Sf. Ioan Gura de Aur? Putem noi sa ne ridicam impotriva celor sapte sinoade ecumenice? Putem oare sa ne ridicam impotriva jertfelor care au pecetluit cu sangele aceste canoane si randuieli?

ziua.ro/display.php?data=2008-07-22&id=240496

——-
Matei Vulcanescu:

De aceea, IPS Serafim e în îngrădire faţă de Arhiepiscopul său, Ieronim. Pe Patriarhul Bartolomeu nu are cum să-l pomenească (şi, prin urmare, să-i întrerupă pomenirea), pentru că acesta nu are jurisdicţie în sudul Greciei, nu e pomenit decât de Arhiepiscopul Ieronim în această parte a Greciei.

Este adevărat faptul că IPS Serafim a conslujit cu Arhiepiscopul Ieronim ca membru al Sinodului permanent în ziua de Boboteaza în 2017, lucru pe care îl consider greşit şi pentru care l-am tras la răspundere şi i-am cerut explicaţii. IPS Serafim mi-a răspuns că nu se rupe deocamdată de Sinodul Bisericii Greciei pentru că dacă s-ar rupe ar însemna să se autoexcludă din Sinod, să nu mai aibă nicio putere de a stăvili ecumenismul în Grecia şi să se autoizoleze, ceea ce este cu totul contraproductiv în acest moment.

—–

==== Concluzie simpla unii zic ca are si pasaport cu cip(Serafim de Pireu)acu a slujit si cu ereticii ecumenisti( si rugat bineinteles), degeaba esti anti-ecumenism si pro-cipuri(cnp), acestea is doua coarne. Daca nu le retezi pe ambele , unul(cornul ramas) va face sa  creasca si pe celalalt (cornul taiat), deci fie ca esti anti-ecumenism dar pastrezi cnp-ul ul(cip-ul)te va face sa cazi in ecumenism, si varianta a doua tai cornu cnp-ul(cip-ul) si lasi ecumenismul ca nu te afecteaza, in timp din cauza ecumenismului iti vei reface cnp-ul, iei cip-ul, ele merg in tandem(in doua coarne ca sa zic asa). Alt exemplu Buza Claudiu e pro-cip (are si cnp) ptr ca zice la oameni sa le ia (documentele cu cip) era anti-ecumenist s-a ferit de erezie acu emana erezii: acrivia-iconomica, partas la erezie ortodox , plus ca s-a rugat cu ereticii ecumenisti la consitoriu a cazut in ecumenism erezie, tiparul(modelul) e acelasi doar persoanele difera si exemplele pot continua


Advertisements

24 thoughts on “Sfantul Marcu nu ii primea intru partasie pe eretici

 1. Si zici tu ca daca are buletin ori pasaport cu cip e rau ?… de ce, fiindca asa ai citit pe tu saccsiv?, sau ai vazut in propagandistica neo-protestanta ?

 2. La ce fel de implant sa stau la coada ? Nu stiu prietene , om vedea !
  Am vazut ca te iei de nea Andrei de la teologia patristica pe alte chestii cu discernamant , duhovnicesc sau lumesc, dar nu stii ca legea noua e duhovniceasca? Tot trupeste o intelegi. Cum adica nu poti sa cumperi sau sa vinzi de mancare, pai asta I grija ta? nu a zis Hristos ca nu doar cu paine se va hrani omul ci cu tot Cuvantul care este de la Dumnezeu. Pai Hristos te a cumparat din robia pacatului cu pretul sangelui Lui si tu tot la burta te intorci???
  Ce ai tu cu 666 daca asa l au inteles evreii si asa il aplica in mod vizibil peste tot? asa au inteles ei, tu trebuie sa vezi intelesul duhovnicesc al celor 3 de 6 . Pe Dumnezeu cel mai mult il supara neascultarea de El , mai ales dupa ce Hristos a venit si te a eliberat din robia diavolului, rascumparandu te pe tine si pe toti care au crezut in Hristos si restul.
  Sa fii iubit…

  1. Nervurile, dar te întreb și eu pe tine, decand asi permite nentu Andrei de la așa zisa tehnologie ,,patristică” sa jignească Mișcarea Legionară, Corneliu Zelea Codreanu și pe Pr Iustin, iar în altă ordine de idei acel blog este unul aservit/vasal

   1. Andrei e unul din cei ce deabia a revenit la ortodoxie, a citit multe carti lumeste grele ,huleste ML ptr ca asa a citit el pe unde a cit dar zice sa nu dam anathema dar uita sa Citeasca pe Sfintii Varsanufie si Ioan ca nu are voie el(Andrei) sa judece pe cei ce dau anathema, daca ML e rea atunci Ilie Lacatusu de ce are moaste??? Oamenii care au incercat sa faca ceva is huliti dar de tradatorii actuali de tara lumea zice : sa nu ii judeca !!!, deci pe Sfintii cu Moaste ca Ilie Lacatusu care facea parte din Miscarea Legionara putem sa ii judecam dar pe ereticii Ciobotea si Teofan nu.Si doi ei(Andrei si Mercurie ) nu s-au rugat la Dumnezeu sa le arate VOIA LUI in privinta acestor documente draceste, dar altii s-au rugat si au primit raspuns de la Maica Domnului ca documentele astea is LEPADARE, daca ei se cred mai teologi ca Maica Domnului ii priveste, Zisis zicea de impertinenta unor monahi in problema cu erezia ecumenista dar el ce a facut cand l-a acuzat gratuit si total aiurea pe Sfantul Paisie ca a fost influentat de protestanti…aia ce mai e?

 3. Ho bre, ati sarit doi pe mine si cu o gramada de invective si cu atacuri la persoana ! asa va linistiti constiinta amandoi sau cum lucreaza la voi ca nu imi dau seama. Io acum am venit de la munca si am zis sa ma pun la current cu toate.
  Nu stiu ce sa zic mai intai, eu rezonez din plin cu legionarii si cu ML din perioada Zelea Codreanu mu am nimic cu ei doar ca cred ca au ales in moment prost din istorie ca sa salveze neamul. Personal nu am nimic impotriva lor.
  Sunt contra lui nea Ciubotea and Co. , de fapt ca sa zic mai pe scurt sunt contra popilor din veacul al optulea. Stim ca toti sunt ca mirenii din vechile profetii . Deci un pic de atentie cu sfintii parinti rusi din care tot dati citate si profetii. Nu am nimic cu ei dar eu nu pot sa ii pun la egalitate cu Sf.Ioan Gura de Aur , Sf. Vasile cel Mare etc. din pct meu de vedere.
  Dar pe de alta parte sunt si impotriva considerarii actelor cu cip sau 666 ca sunt lepadare din cauza ca tot vestu vuieste de asa ceva si stim ca aceasta conceptie a venit pe filiera neo protestanta. Deci io nu le consider lepadare de Hristos sub nici o forma. Probabil ca la partea asta o sa va basicati rau dar asta este parerea mea si nu aveti ce sa faceti sau cum sa o schimbati !!!
  Sunt si impotriva sinodului talharesc din Creta dar stiam ca cel de al 8 lea sinod o sa fie asa, si cine mai asteapta in sinod de condamnare tre sa fie cel putin tampit din nastere sau foarte naiv!!! Asta ca sa vorbesc cilivizat …
  Mai multe altadata …deocamdata asteptam replici !!!

  1. Dl. Mercur, nu ne basicam, dvs. o sa faceti o basica mica, acolo unde o sa va bage cip-ul. Faceti troll-uri aiurea, va place polemica chiar si sustinand tampenii.

 4. De ce dl. Ban ,pt ca spuneti d-voastra? Eu nu sunt troll decat din anumite pct de vedere, poate, dar macar mi am exprimat parerea cinstit fara jigniri aiurea in lipsa de altceva. Nu cred ca eu sustin tampenii ci altii. Am avut doar trei comentarii , arata mi te rog tampeniile sustinute de mine. In afara de basicarea neo-protestanta care stiu ca a cuprins intreaga blogosfera ortodoxa. Trebuia oare sa iti dau dreptate in tampeniile sustinute de domnia voastra ???

 5. Acum am venit de la munca si am zis sa vad ce poate rasari din fundul curtii si am ramas o secunda blocat de ineptia raspunsului…pacat ma asteptam putin la mai mult, dar asta e …doctorie pt asta inca nu s-a inventat!!! Asta e scuza voastra, nu a mea…
  De unde ai scos-o pe asta mon cher cu Maica Domnului protestanta, pe cuvant ,retardism ca asta mai rar !
  Nu cumva te referi la preotii rusii asa zisi sfinti parinti ai veacului al optulea care au umplut internetul cu aiurelile lor de 2 lei ???
  Tu nu intelegi romaneste ca idiotenia cu cipul 666 a aparut de peste ocean de la americani de ceva timp, si e peste tot si in orice film? Asta nu te pune pe ganduri un pic macar, doar sari cu gura asa aiurea fara sa argumentezi deloc? Te faci de rusine crede-ma. Norocul tau ca ai doar 2 cititori rataciti prin zona…
  A, am uitat ,mai era si grecoteiul ala Elpidie care aiura grav de tot cu cipurile si cu copii care or sa il vada pe antichrist !!!
  De ce nu cercetezi un pic problema inainte sa comentezi aiurea in tramvai doar pt ca unii au zis ce au zis. Pot sa iti mai spun ca teologic nu ai nici un fel de acoperire decat interpretarea fizica a lui 666 din Apocalipsa. De ce oare s-au ferit Sf. Parinti din vechime de interpretarea ei, in afara de foarte , foarte putine mici talcuiri pe ici pe colo? Oare crezi ca nu si-au dat seama ca subiectul era de viitor si ii depasea si Dumnezeu nu le descoperise prea mult?
  Cred de fapt ca nici nu stii ce interpretari ale Apocalipsei exista si v-ati blocat toti pe niste calugari rusi si greci de veacul al optulea si ati inghitit pe nemestecate tot ce au aiurat aceia…treaba voastra , dovada ca nu intelegeti vremurile aproape deloc si ii toti dati inainte cu lepadarea fizica prin tot felul de acte si carduri.
  …am crezut ca se poate purta o discutie macar cat de cat decenta dar am sperat degeaba, intreaga blogosfera e blocata pe cateva idei si nu prea mai ai cu cine…
  …imi aduc aminte de Florin Stuparu, Dumnezeu sa il odihneasca cu dreptii, si acela dp meu dv a fost singurul care a avut o viziune clara a ceea ce traim zilele acestea si a fost , de asemenea, tot singurul care a atins problema dar mult prea putin din cauza ca scria la Axxa si cred ca nu a zis totul pana la capat de frica sa nu fie tarat in aceiasi tabara a profetiilor protestante neimplinite si a tinut-o doar pt el si inca cativa… cu el aveam doar o problema in discutii, credea la fel de gresit in actele cu cip…singurul minus pe care pot sa il atribui…

  1. Tu esti din aceia care ii place sa se auda si cam atat.Noi ne-am rugat la Dumnezeu sa ne arate adevarul in toata problema asta cu cnp, cip si alte drăcii si au fost ani de rugaciune apoi au aparut dovezile ce tu nu vrei sa le crezi ,dar si dovezi din România, oricum tu nu vei crede chiar de morti ar invia daca iti spun ca cei ce au renuntat la cnp au primit harisme de la Dumnezeu ce vei zice ?inselati!? altii s-au vindecat de bolile ce le aveau, au scapat de patimi, dar vei zice ce astia is inselati vrajitori, noi iti zicem nu-i nimic s-a prorocit ca or sa fie numiti vrajitori crestinii.

  2. Si atunci explic-o p-aia cum de ala implantat in brat cand a vrut la Petru Voda a se impartasi s-a intors lingurita in aer si a intrat in sfantul potir inapoi ???? Si implantatu nu a primit nici strop de impartasanie

 6. Aveti pe cineva care stie limba rusa , sa ne traduca si noua ce spune acest Preot !
  De ce, pentru ca mai aflam si noi cate ceva :
  1) Uite cum rage diavolul cand aude Preotul demascand otrava “impartasania” ereticilor episcopi ecumnisti !
  2) La min 21, 30 urla diavolul iar prin femeia aia, nu inteleg ce zice Preotul, zice ceva i de Kiril !
  3) La 23 : 15 urla iar, cand vede ca da pe fata toate cursele diavolului si demasca pe anti-Hrist !

  4) Zice ceva de episcopul Longhin si mitropolitul Onufrie, incepand cu min 23, 40 … nu inteleg ce zice !

  О церкви лукавнующих, о лжеепископах экуменистах, об их лжетаинствах , судах и о 15-ом правиле

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s