Longhin vs Sfantul Palamas

Sfântul Grigorie Palama, Ἀναίρεσις γράμματος Ἰγνατίου Ἀντιοχείας 3, ΕΠΕ 3, 608: „Fiindcă cei ai Bisericii lui Hristos sunt ai adevărului, iar cei care nu sunt ai adevărului nu sunt ai Bisericii lui Hristos și cu atât mai mult cu cât se mint așadar pe ei înșiși, numindu-se pe sine și unii pe alții păstori și arhipăstori sfinți. Căci cu adevărat noi nu am învățat că Creștinismul este definit de persoane, ci de adevăr și de acrivia credinţei”.

10 thoughts on “Longhin vs Sfantul Palamas

  1. Practic, minunatii si stimabilii preoti “marturisitori” care au slujit la Banceni au reluat pomenirea ecumenistilor. Pai daca le e dor de taica Ciubotea, de ce nu se duc in genunchi sa-si ceara iertare?
    O sa spuna ca rusii nu au fost la Creta; dar ce faci ca ei sunt chiar mai eretici, prin faptele lor, chiar si decat taica Ciubotea (da, asa ceva e posibil)! Si Kiril nu fu la Creta, dar fu la Havana!
    Iata minunata lucrare a vestitului teolog ecumenist M. Chirila.

    1. Preafericire de 3 ori(fericit termenul e din apusul ortodox care a fost odata, si inseamna sfant necanoniza, apoi numit Patriarh, apoi Sfantul Sinod, ce zice Sfantul Palamas ? Nu zice ca ei mint cand ii numesc pastor, arhipastor(patriarhi)sfinti e atat de evident !!!,ca SE MINTE LA LITURGHIE si fara a mai spune “drept invata cuvantul adevarului” deci simpla numire a lor cu rangul (EPISCOP, PATRIARH…)e MINCIUNA, nu cum zice un neteolog ca daca ii numesti eretici faci schisma in capul lui e schisma ca nu a inteles canonul 15 e orb care nu a vazut harul ca si cei ce au emanat Rezolutia draceasca numai cu minciuna umbla ca si cei cu Marturisirea de la Roman, ca se numesc pe ei ECHILIBRATI(cei cu Rezolutia)desi Averchie Tausev Sfantul ii arata pe astia care se numesc pe ei : “cei cu concluzii chibzuite”= ECHILIBRATE adica APOSTATI, insusi canonu 15 ii numeste pseudo-episcop, pseudo e din greaca inseamna MINCINOS/Fals/Falși dupa talcuirile Sf Maxim Marturisitorul Sf Nicodim la subnota din Pidalion ii numesc ERETICI pe minciuno-invatatori…deci e gresita adresarea , si prea des cu fericirea , Kiril fiind un eretic vadit cu al lui Alah(a se vedea declaratiile lui Kiril despre dumnezeul musulman)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s