copii…fiind in stare de nevinovatie,…n-au ajuns sa faca deosebirea intre bine si rau

JEAN-CLAUDE LARCHET, SFÂNTUL MAXIM MĂRTURISITORUL MEDIATOR ÎNTRE RĂSĂRIT ȘI APUS, edit. DOXOLOGIA Iași, 2010, pag. 111, subnota 112:

…Ioan Casian…scrie: „Oare nu vedem, de pildă, mișcările spontane ale cărnii, nu numai la copii, care, fiind în stare de nevinovăție, încă n-au ajuns să facă deosebirea între bine și rău, dar chiar la cei micuți, până și la sugari?” (De inst. Coenob., VII, 3, SC 109, p. 294) [PSB 57, 1990, p. 198].

Advertisements

9 thoughts on “copii…fiind in stare de nevinovatie,…n-au ajuns sa faca deosebirea intre bine si rau

 1. Aha, mi-am dat seama, te referi la mincinosul “teolog” ecumenist M.S. Chirila, care a inceput iar sa “predice”, incalcand sf. canoane. Eu nici nu cred ca e botezat ortodox.

  1. E botezat numa ca samânța minciunii ecumeniste e in el , auzi intrebare ce canon a incalcat Buza cu duduia cand fură la consistoriu :))) ruga cu ereticii , plus ca duduia nici nu era pregatita ptr vicleniile ălora, plus ca la laudat pe danielvla:))) ca cica zice bine, da cum sa nu cum a zis-o paia ca cel constient nu e vinovat :))) plus ca e dat si anathema si nici Sf Teodor Studitul celor constienti nu le aplica NICI O ICONOMIE , da le zice bine omu :))) le zice de le face praf

  2. Si inca o faza din interior la slujba lor a fost cineva care trebuie remiruns , asa is de atenti cu cine se roaga :))) , din dorinta de a face adepti , ei marii anti-schisma :))) ei nici nu stiu de ce e canonul 15, dar l-au aplicat,ei vor unire in a treia stare ortodox partas cu erezia:))) mai partas inseamna ca au ceva impreuna, in cazul cu erezia(partas la/cu erezia) schimband ei acel CU cu LA singuri s-au confuzat mai mult, au ceva in comum adica erezia asta inseamna partas la erezie, mai clar se impartasesc cu erezia, daca nici acu nu inteleg…

  3. Plus ca Chirila se plangea ca vai tu unii ucenici se dau teologi peste noapte, ha ha nici unu din ei nu vede harul si au cutezanța sa zica de cei ce vad harul ca se trezesc teologi peste noapte asta da indracire plus minciunile, ăla nu isi recunoaste starea trei partas la erezie constient ortodox, ăla nu recunoasta ca mintea pe neortodoxinfo cu Radeniu si comunicatu lu Antim, si apoi ăla minte ca din maica se facu babuta nevinovata ce dă coliva lu’ glasul stramosesc ,plus impartirea scolastica in doua cu spovedania , uitand ca Sf Simeon era DEZLEGAT DE PACATE =SPOVEDEA la un monah simplu ce nu era preot, si Macarie din Sf Munte cel ce zice ca nu e har stie cu Sfantu Simeon numa mincinosu’ cu rezolutia nu stie si care l-a mintit pe Grigorie ca intelege ortodox dupa ce a furat raspunsurile, dar mincinosii la mincinosi trag, sa nu uite de Apocalipsa partea mincinosilor e in iezerul de foc

  4. Ce vase cumunicante cand Serafim de Pireu de cartofi slujeste cu ecumenistii, Longhin pomeneste pe unu ce se roaga cu monofizitii, si cu nepomenitorii ce au inventat a treia stare partas la erezie ortodox, deci ce vase comunicante ???

   1. Problema lor e ca se adapa de la vasele comunicante ce iau apa direct de la izvorul ereziei (longhin si serafim). Caci nu e intrunita conditia sf Teodor Studitul, de a nu mai avea acei episcopi marturisitori comuniune cu ereticii, chiar daca-i pomenesc de frica. Caci longhin si serafim slujesc si se impartasesc si-i pomenesc si se fac presh pt eretici.
    Si fara teologie, si e de bun simt ca nu mai furi cu hotul, chiar daca e seful tau. Daca doar il mustri, dar furi in continuare cu el, tot hot esti.

  5. Ei lucreaza ptr binele Bisericii ????asa de bine ce au lucrat ca nici un episcop nu au intors de la ecumenism(din cei ce au semnat) ba ii apara si pe mincinosi si pe cei ce zic ca ecumenisti ce Zic Tatal nostru cu musulmanii is ortodocsi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s