Baie, sa se scalde in baie

IEROM. NICODIM SACHELARIE, PRAVILA BISERICEASCĂ, edit. „Credința strămoșească”, 2009

Pag.99-100

BAIE trebuie să se facă în timp cât mai scurt și singur.

1. „ Nu se cuvine ca persoanele sfințite, sau clericii, sau monahii să se scalde în baie cu femeile, și nici vreun creștin laic, deoarece această prihănire este cea dintâi la păgâni. Iar de se va dovedi cineva făcând aceasta, de va fi cleric să se caterisească, iar de va fi laic să se afuriseacă.”- VI Ecum. 77; Laod 36.

2. „Preotul de se va spala, sau va merge la baie, acel nu poate să facă liturghie întru acea zi, nici nu are voie după liturghie să se spele, nici mireanul de se va spala sau va merge la baie nu poate să i se dea Dumnezeiestile Taine, iar dacă se va împărtăși, nici atunci nu poate să meragă să-și lase sânge, nici preotul, nici mireanul, fără de se va întâmpla boala morții într-a acea zi patimind pentru viața-și.”- PMB gl. 66.

Advertisements

2 thoughts on “Baie, sa se scalde in baie

  1. Nu prea am inteles despre ce fel de baie nu avem voie sa facem! Poti te rog sa imi explici mai babeste ca sunt putin mai greu de cap :)))

    1. Nu e voie sa te speli cu femei la un loc dar nici la piscina sa te imbaiezi, scalzi, racoresti la gramada cu femei, adica lucrul acesta se face de unul singur fie ca te speli de necuratia trupului, fie ca doar te bagi in apa,desi crestinul nu ar trebui sa caute racoarea apei(marii, piscinei) ci sa rabde cu multumire caldura pentru pacatele lui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s