Sportul : tenis, fotbal

ciprian p. pe Iunie 10, 2018 la 21:35

măi…Ziua bună, să trăiți , dar sportul nu e de la Dumnezeu, nu e nici crestineste nici apostolesc nici de la Sfintii Parinti , nici pogorât din Cer etc. Toate felurile de sport, fie ca e pe bani , fie ca e fara bani, sportul tot îi de la draci, inventat de oamenii păgâni! Creștinește si Ortodox e cam păcat si sa te uiti la cei care fac sport, d’apoi sa mai si joci! deci n-are nicio treaba sportu cu faptele Evangheliei Domnului Iisus , care ne cheama la pocăinta la rugaciune la smerenie la blandete la citirea cartilor curatitoare de suflet. E pierdere de vreme sa stai ore intregi la TV sau in arenă, in loc sa citesti ceva sfintitor sau sa te rogi. O sa ne para rau la moarte de timpul petrecut aiurea cu distracțiile astea. Treziți-va din distractie că nu e de joaca cu mântuirea sufletului. Mai bine cugetati la ceasul mortii decat la deșteptii care alearga dupa mingi . asta nu-i slujire inaintea lui Dumnezeu. deci efortul sportivului nu ii foloseste pt. lumea cealalta. Alearga ei nemaipomenit pt mingi, parca ii ajuta si dracul, dar daca i-ai pune sa faca tot atatea ore metanii si închinaciuni , cred ca ar obosii foarte repede. Plânsul pt. păcate trebuie căutat, nu alergatu dupa mingi în aer. Sportul nu e o munca cinstită!

ciprian p. pe Iunie 10, 2018 la 22:07

Crestinului Ortodox i se cuvine sa alerge cu toate forțele spre Hristos Iisus până la ultima răsuflare! Sa luam exemplu de la sportivi, daca ei pentru un „cacafleaca” de trofeu lumesc(idol) si slava deșarta se pregătesc cu atâta silinta si osteneala si multa sudoare , apoi noi crestinii sa ne rusinam ca nu ne punemsi noi silinta tot asa pentru a câștiga, nu un trofeu de aur , ci Trofeul Vesnic , Mărgăritarul Cel de Mare Pret, Iertarea păcatelor, mântuirea sufletului , dobândirea Raiului, Lumina cea Neapusa, Bucurie vesnica , Nespusa dulceata care ii asteapta pe toți cei care se silesc din toată puterea sa-I urmeze lui Hristos, dupa cum ne incredinteaza toti Sfintii . Mai ales ca e Duminica Sfinților Românii! Ei sunt exemplul pe care trebuie să-l urmam, nu pe alergatorii din arena. Doamne ajuta! Trăiască Ortodoxia !

danielvla.wordpress.com/2018/06/09/bravo-simona-halep-a-castigat-roland-garros-ul/#comments

http://www.ancient-origins.net/history-ancient-traditions/kemari-revival-7th-century-japanese-football-game-modern-times-005851

——–

inaltareadomnuluicug.mmb.ro/campionat-anual-de-fotbal-intre-parohii

Campionat anual de fotbal între parohii
Arhiepiscopia Iașilor Martie 30, 2018

Fiecare echipă a fost alcătuită din şapte jucători plus rezerve, cu vârstele cuprinse între 13 şi 14 ani. De asemenea au fost prezenţi şi profesorii de sport în calitate de antrenori, un arbitru în persoana profesorului de sport Sorin Comisu şi preoţii din parohiile participante.

Competiţia s-a dovedit a fi antrenantă, plină de entuziasm şi pasiune, copiii reuşind să socializeze constructiv şi să-şi manifeste aptitudinile sportive la maxim. Bucuria şi dorinţa de a câştiga au existat pe tot parcursul zilei şi putem spune că totul a fost o reuşită.

Echipele participante au fost din localităţile: Podu Iloaiei, Miroslava, Lunca Cetăţuii, Mogoşeşti, Dumeşti, Scânteia, Ţibăneşti şi Storneşti. Sala de sport a fost pusă la dispoziţie de către Niţă Dan, primarul comunei Miroslava, iar logistica şi echipamentul au fost asigurate de catre părintele Ungureanu Adeodatus şi prof. Vartic Gheorghe.

Mulţumim tuturor celor implicaţi, profesorilor, directorilor, autorităţilor locale, preoţilor şi, nu în ultimul rând, jucătorilor care s-au prezentat exemplar, trăind cu mari emoţii fiecare secundă de joc. Aşteptăm cu interes semifinala competiţiei, care va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie, în aceeaşi locaţie, urmând ca finala să aibă loc la sfârşitul lunii mai la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi. (Pr. Bogdan Mihalachi)
Articol preluat de pe: doxologia.ro

====

Fotbalul e de la budisti de acu 1400 de ani Kemari

D-aia ecumenismul e inter-religios

20 thoughts on “Sportul : tenis, fotbal

 1. “alin”… acuma nu inseamna ca exagerăm si judecam pe cei care se mai si destind prin jocurile acestea , atâta timp cat nu face din asta o afacere sau ceva de genu. Pt copii e permis sa se joace cu bunicii, cu colegii etc. Doar ca joaca si putina destindere nu-i dracesc. Doar ca cine iubeste mai mult citirea cartilor si iubeste mai mulr linistea si rugaciunea , acela mai mult va si primi de la Domnul. Dar sa nu-i vorbim de rau pe cei care omeneste sunt mai putin duhovnicesti. Treaba lor. M-am referit de sportivii de performanta care fac un scop si țel de baza din asta. Doamne ajuta!

  1. Adica doar impatimitul are pacat cel care mai calca pe bec din cand in cand nu are pacat, tare ce spuneti ar trebui sa va faceti duhovnic ecumenist ca stiti sa apreciati situaltiile exact dupa dozele ecumeniste un Mozart ceva?

   1. “aline” , io te inteleg asa cum imi permite si mie mintea mea cea prostănacă.. dar uite ce e… nu o lua totul asa pe linia exagerată, tre sa fim si oameni cu ceilalti , ca doar sunt frati cu noi! sa ne doara inima pr ei . si Arsenie Papacioc o facut oleaca de fotbal, n-a zis nici chiar el , marele duhovnic cuvinte grele despre sport la nivelul asta asa de “aerisire”. ma refer la copchii care se joaca si ei in curtea scolii. nu face nimeni budism sau alte dracovenii.. Se distreaza si ei saracii, atata stiu. nu toti is ca Pr. Cleopa cu fratii ai. bine ar fi sa avem toti acele copilarii ca familia Ilie, dar vezi in ce lume nebuna traim. Uite.. de ex. si internetu si computerele si telefoane tabletate nu le-a inventat vreun ortodox, ci niste pagani, ca de altfel toate inventiile omenesti, dar te folosedti si tu de ele si nu zice nimeni ca esti ca paganii. nu? internetu il folosesti, aparatu cu care esti acu il folosesti…nu? si aparatul are precis in system nr . 666 . dar nu esti lepadat! intelegi ce vreau sa zic? scuze ca nu-s pe placu dumitale. Doamne ajuta!

   2. Asa si Sfanta Maria Egipteanca a fost desfranata oi vrea sa incerci si sportu asta…si daca unii gresesesc de ce tre sa ne bagam si noi in budismele panterei blonde

   3. Ti se pare tie ca nu face nimeni budism, fotbalu e din budism nascut, e ca si cum ai zice ca rugaciunile in comun nu is problema ca is din ecumenism nascute, tu te auzi?

   4. Cand spune omu adevaru is exagerari daca le zici ca is lepadati si din cauza cnp nu lucreaza harismele in ei si nu vad harul tot exagerat is…

   5. Sa se “distreze” in Hristos nu in budismu kemari oriental dar la unii merge si prinde ghiveciu ecumenism un pic de colo, oleaca de colo nu de mirare ca mai nimeni nu a intrerupt comuniunea ereticilor ecumenisti ptr ca in interiorul lor is putrezi de ecumenism su de apararea ereziei ereticilor si rugsciunilor in comun, anathema ecumenismului!

   6. Hai ca ti o zic direc prin folosirea tehnici noi suntem de fapt vrajitori …cati spovedim pacatul asta cativau, spovedit lepadarea cnp ??? Uite d-aia nunne vindecam avem impresia ca ne spovedim si mergem la Doctor (Iisus) si ne intoarcem nevindecati, altii au impresia ca se impartasesc ca daca au intrerupt pomenirea gata au luat șalupa de salvare, si daca au luat-o de ce au inventat erezii noi : a trei stare partasul la erezie- ortodox, sfaturile peste HOTARARI sinodale (Roman) , nu e har, rugaciunile cu ereticii nu is problema…multi orbi multi surzi…se cred vindecati si ei bolesc de cangrena…vai de noi!

 2. hoooo măi ca prea multe deodata ai scris…mintea mea lenrsa nu prea poate raspunde la toate 🙂 n-am nimica cu matale, fiecare face cum poate măi … ce sa faci? nu-i de judecat pe nimeni. fiecare cum il duce capu. sunt trepte . este scara duhovniceasca , amu care cum poate sa avanseze pe scara, depinde de multe lucruri. Cine-i de vina amu ca nu toti is foarte bine pusi la punct cu Credinta Ortodoxa? cred ca diavolul nu? el da razboi cu omul, el se zbate de atatia ani sa il desparta pe om de Dumnezeu. ce mai vrei? ii vremea din urma, doar au proorocit Parintii de sute de ani ca la urma va slabi credinta si toate adtea. ce te miri? nu-i mare lucru. ! asta se stia demult. Care-l alege Dumnezeu sa isi dea seama de intuneric ii bine. care nu , ramane saracu in intuneric. are nevoie ca cineva sa se roage pt el! dar daca noi in loc sa ne rugam pt ei incepem a-i judeca toate miscarile gresite crezi ca faci ceva? nu se indrepteaza! trebe sa ne ferim de intunericul lor fara a-i osandi si comenta greselile lor. Si nu din cauza cnp si internet si tehnica e omu necredincios, afecteaza di astea la slabirea trupului, dar lipsa de rugaciune si spovedanie si lipsa de trezvie continua si neintetesu pt mantuirea sufletului, acestea nu lada sa lumineze pe om. Grija de cele lumesti. E si ispita si lupta duhurilor rele care ne bombardeaza , si mai ales lipsa de oameni duhovnicesti buni, si rugatori neincetati catre Domnul ! adica si calugarii daca s-ar ruga mai din inima poate ar slabi razboiul vrasmasului. zic si io ca unul ce nu sunt luminat de Duhul Sfanf, desi sunt ortodox, dar daca-s plin de pacate si intunecat, ce sa mai zici…. Mila Domnului si a Maicii Domnului! Dumnezeu sa ma ierte.
  P.S. atunci tu zici despre tine ca esti vrăjitor? nu esti măi…

  1. 2. Am observat ca vorbesti despre Har ca nu-l vad credinciosii ca au cnp si tehnica de asta etc… despre a vedea Harul nu se poate vorbi asa ceva. Poti sa fii si cel mai credincios si faptuitor al tuturor poruncilor lui Hristos si sa fi foarte bineplacut Lui, dar nu înseamnă ca a-i sa vezi Harul Duhului Sfant.! Asta e un dar special care Îl da Dumnezeu anumitor persoane care El stie ca au nevoie si doar in unele momente mai mult sau mai putin obisnuite! Nu e o conditie a vedea Harul. Asta e pentru oamenii alesi dintre Sfinti. ex: Sf. Grigorie Palama, Maxim Kavsikalivitul, Antonie Cel Mare… etc..
   nu toti au avut parte de a vedea Harul asa apropiat… Ci cum le-a dat Dumnezeu. Si nu mereu ci doar in anumite perioade de timp ca sa se foloseasca. Astea cu a vedea Harul pe mine ma depaseste complet cu 500km/h. nici nu indraznesc sa ma gandesc la asa ceva. nici nu as indrazni sa-L rog pe Dumnezeu sa-mi dea asa ceva. eu vreau sa-mi dea sa-mi vad pacatele mele pururea, cat oi fii in viata asta. ca le cam uit eu ticalosu si atunci ma apuc sa scriu aici pe bloguri de parca ar baga in seama cineva povestile mele!.. vai vai !

   1. Cine nu vede harul in viata asta sa nu isi inchipuie ca il vede dincolo, vorba unui Sfant nu vezi harul aici ca lumina o sa il vezi dincolo ca foc la iad

   2. Tocmai asta a combatut Sf Simeon Noul Teolog ca asta e o miniciuna ca doar unii speciali ar vedea harul si spune ca sa se refera la toti cei botezati ca pot vedea harul dar ei traiesc o falsa ortodoxie si se auto amagesc ca numai unii pot sa sa vada, cand pur si simplu noi trebuie sa vedem nu o elitista grupare

   3. Sfantul Simeon zice ca e conditie nimeni care a tinut toate poruncile nu a ramas orb ca sa nu vada harul , traiti cea mai mare amagire si minciuna, Pr Zosima a vazut harul cel ce a impartasit-o pe Sfanta Maria Egipteanca, Sf Apostol Pavel a vazut harul, arhidiaconul Stefan si el l-a vazut, pr Constantin Sarbu l-a vazut, is mireni ce l-au vazut, pai nu prea iti vezi pacatele vrajitoria, cnp-ul , mrz-ul, cipurile, codurile

   1. bine “aline”, iarta-ma pentru timpul ocupat cu mine, roaga-te si pt mine pacatosul, desi nu merit. Dumnezeu sa iti ajute si tie si mie si la toti sa ajungem până la moarte pe calea bineplacuta Lui. Numa bine, sanatate trupeasca si sufleteasca sa va daruiasca Domnul Iisus Hristos Cel DEOFIINTA cu Tatal si cu Duhul Sfant. Treime Sfanta slava Tie!

 3. P.S. : data viitoare sa ma intrebi daca is sau nu de acord sa-mi publici comentariu pe alt blog, te rog. Nu as fi fost de acord sa mi se reproduca comentariu de pe un blog pe altul diferit. sa ramaie acolo unde a fost pus, mai ales ca nu sunt o persoana importanta care sa intereseze pe cineva ceea ce comentez. sunt un simplu om care nu merita sa i se dea mare importanta la ceea ce spune dupa parerea sa. Scuze inca odata. Sa fi-ti sanatosi si bucurosi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s