Cine e in schisma(de Vladimir Lossky) si cine s-a lepadat de Hristos dupa Sfantul Ignatie Briancianinov

danielvla.wordpress.com/2018/08/30/din-nefericire-ips-onufrie-mitropolitul-ucrainei-se-complace-in-ecumenism-rugandu-se-in-comun-cu-liderii-pagani-eretici-si-schismatici-la-aniversarea-independetei-acestui-stat-creat-artificial-ac/

gabrielanaghi pe septembrie 4, 2018 la 08:37

MSC e si Eretic si Schismatic ptr ca a zis ca ruga in comun la consistoriu cu ecumenistii acuzatori nu incalca canoanele ca deh nu is condamnati nominal ”
O fraza care incalca poruncile dumnezeesti,si de care n-ar trebui sa ma impiedic,intrucat contine ura netagaduita impotriva aproapelui,atacuri la persoana care incalca bunul simt elementar,

Orice preot care a trecut prin faza consistoriului ,toti dar absolut toti inalta impreuna cu martorii si judecatorii rugaciune catre Sfantul Duh si Rugaciunea domneasca,pentru savarsirea in pace a lucrarilor.

Respectam persoanele care ne judeca ,nu le aruncam cuvinte jignitoare si le intoarcem spatele, cand am fost solicitati ca martori intr-un proces in care acuzat era Parintele nostru Duhovnic,iar noi trebuia sa marturisim pe Adevarul Hristos,

Cei care au sfidat adunarea,au insultat pe Mantuitorul Hristos,si se afla acum in schisma cu adevarat si s-au ratacit in abisul inselarilor,din care cu greu vor mai putea iesi.

=====Ruga in comun nu incalca canoanele=schismă?

VLADIMIR LOSSKY
TEOLOGIA MISTICĂ
A BISERICII DE RĂSĂRIT
HUMANITAS
pag. 201
cazurile în care episcopul lucrează împotriva
canoanelor, adică în dezacord cu voința obștească a Bisericii; el devine
atunci vinovat de schismă și se așază în afara unității bisericești.

===Se vede clar cine e in schisma?

danielvla pe septembrie 4, 2018 la 19:23

Tocmai, ca teoria vaselor comunicante nu functioneaza asa, la infinit cum ziceti voi. De la papa, ajungeti la Longhin si il faceti eretic, ba si pe parintii nepomenitori care sunt incoomuniune cu el, ba si pe noi care suntem alaturi de acesti parinti.
O spune Sfantul Teodor Studitul, dand exemplu comuniunea sau lipsa comuniunii cu mancatul impreuna.
Nu intelegeti ca daca teoria vaselor comunicante ar fi functionat, nu mai era nimeni ortodox de vreo 70-80 de ani?

—–

Sfântul Ignatie BRIANCIANINOV, OFRANDĂ MONAHILOR CONTEMPORANI, edit. EGUMENIȚA-2011

CAPITOLUL 29

pag. 128

Oricine crede în Mântuitorul trebuie să-și recunoască și să-și mărturisească negreșit propia cădere și stare în care se află din pricina izgonirii pe pământ…Răscumpărătorul și Mântuitorul a venit numai pentru cei căzuți și pierduți. El nu a venit pentru cei ce nu voiesc să-și recunoască și să-și mărturisească propia lor cădere, propia lor pieire și nu le poate fi nicidecum de folos

pag. 130

Cine nu își recunoaște căderea și pieirea sa, acela nu Îl recunoaște pe Mântuitorul și se leapădă!

A te recunoaște vrednic de pedepsa vremelnică și veșnică înseamnă a-L recunoaște pe Mântuitorul, ceea ce duce la cunoașterea Mântuitorului, precum vedem în pilda tâlharului ce a moștenit raiul (Lc. 23, 40-43). Poate că, vor spune unii, tâlharul fusese un adevărat ucigaș și de aceea conștiința lui a fost ușurată; cum putea veni la o asememea conștiință nesăvârșind atâtea ucideri? La aceasta vom răspunde: și celălalt tâlhar, răstignit lângă Domnul, fusese un adevărat ucigaș, dar nu a venit la conștiința păcătoșeniei sale, deoarece conștiința este urmarea milei și a smereniei inimii, iar lipsa conștiinței este urmarea învârtoșării și mândriei inimii.

—-

===P.S. asta e duhul papei se considera fara de gresala/pacat/infailibil , d-aia se si accepta(unii) rugile in comun ca fiind o nimica toata ba chiar marturisire a ortodoxiei.

5 thoughts on “Cine e in schisma(de Vladimir Lossky) si cine s-a lepadat de Hristos dupa Sfantul Ignatie Briancianinov

   1. Marius te rog f mult sa imi raspunzi la asta te rog ca e de viata si de moarte citeste tot

    Pe mine o inceput sa ma doara in frunte de vreo 3 saptamani asa ca am decis sa mergem la doctor la unul din iasi ca il stia o ruda si am mers acolo si am vazut(de-abia cand am ajuns in cabinet dupa vreo 2 ore juma de mers si mai mult de jumate de ora asteptat in sala) ca pe trimiterea primita de la doctorul de familie(ca au nevoie de ea pt a te duce la un alt medic strain) avea trecut un numar si scria(cu vreo doua zile inainte de plecare mia venit un gand sa ii zic mamei ca daca apare pe undeva cnp-ul eu nu mai vin dar nu stiu ce a fost ori nu i-am mai zis ca n-am vrut ca cel mai probabil ma mintea ori ne-am luat cu nu stiu ce chestii si am uitat complet de asta):

    CNP/Cod Unic de Asigurare: (si era trecut un numar acolo)

    si apoi si medicul ala a scris o fisa de raspuns adica ca a primit aia de la medicul de familie si ca mi-a dat tratament si mi-a zis ca pe aia e trecut CNP-ul cu toate ca straniu lucru codul ala lung incepea cu 500 nu cu 1 sau cu ceva specific cnp-ului si nu mi-a trecut prin minte sa-l citesc tot si n-am zis nimic cu toate ca mi-a venit gandul sa rup hartia pe loc dar m-am gandit(or am primit gandul de la dracu deci) ca pur si simplu am sa ii zic lui mama sa nu ii mai trimita medicului de familie fisa aia aratand ca eu nu sunt de acord cu cnp-ul…si a zis afara cand am iesit ca asa va face…
    mi-au luat pastile…
    ajungem acasa,
    ma gandesc ca nu-s vinovat pt ca eu nu stiam ca o sa foloseasca vreun cnp si greseala fatala a fost ca am considerat acel cod unic de asigurare drept nimic adica ceva nevinovat dar deodata mi-a adus aminte Sfantul Inger Pazitor ca sfintii din Sarea Pamantului au zis ca NICIUN NUMAR PE NICIO HARTIE. Am inceput sa ma sperii, nu stiam ce sa fac, oare m-am lepadat de Hristos? Dar ma tot linisteam ca nu stiam ca va folosi cnp cu toate ca trebuia sa aleg sa nu mai merg decat sa merg cu probabilitate de lepadare (dar ma crezi ca nu mi-a trecut asta prin cap (din ce mi aduc eu aminte) decat dimineata cu 20-25 de minute inainte de plecare?) si acel cod de asigurare unic atunci cand eram in cabinet nu stiam ca e lepadare.
    Te sun…a fost ce a fost stii tu, incep sa plang tare tare plang plang plang ma duc sa mananc plang ma intorc in casa iar plang oleaca(creca de la mandrie atatea lacrimi)…
    Dar ce imi vine minte?
    Daca iau pastilele arata ca eu am fost de acord cu toata dracia si spurcaciunea asta cu hartii,cnp(probabil ca tot nu stiu daca a aparut cnpul in toata treaba asta), cod unic de asugrare si deci lepadarea de Hristos va fii prin pastilele alea daca le iau dar inca nu eram sigur daca codul asta unic de asigurare e lepadarea (care la mine se va face prin luarea pastilelor zic eu din moment ce nu stiam de asta cand eram in cabinet si nici macar dupa ce am iesit cand mi-au luat pastile)
    Vine mama si imi zice sa iau pastilele am inceput iar sa plang simteam ca ravna mi se cam stinsese dar nu eram sigur daca de la lepadare(nefiind sigur daca m-am lepadat) sua de la faptul ca am primit raspunsul ala de la tine si ca n-am apucat sa dorm ziua asta la amiaza dupa masa si deci nu voi fii bun de nimic restul zilei de la oboseala si incep sa ii zic durerile mele si ca nu mai pot vorbi cu tine si ca m-am lepadat de Hristos si altele si imi da pastila si tot mio dadea si eu ttot o puneam ba pe pat ba pe birou pur si simplu parca ceva din mine nu ma lasa sa o iau si vine si tata nestiind despre ce e vorba si mama imi zice sa o iau pastila si atunci o iau in gura dar chiar is atunci stau cateva secunde cu ea si in final am inghitito…..
    si am zis sa ma uit putin pe Sarea Pamantului gandudima ca sigur Dumnezeu imi va da raspunsul (si pana sa fac asta am mai citit Scara dar ma crezi ca parca citeam ceva aproape in alta limba sa nu aveam pur si simplu chef si simteam ca toata lupta mea impotriva pantecelui de acum nu mai e buna de nimic sau degeaba implinesc ce scrie si ma simteam asa de gol si nu mai aveam chef de nimic nici sa citesc la psaltire cu toate ca imi plac (sau imi placeau) mult psalmii si parca nici euinu imi mai dadeau ravna):
    Am gast la Sfantul Hristofor la partea a doua 29:39
    Parintele nu binecuvanta sa primim nimic eletronic si spuunea ca atunci cand ne vor da numere eletronice acestea in niciun caz nu trebuie luate. Acum noi stim ca e vorba de coduri numerice personale, fiscale, de pensii, medicinale dar pe atunci parintele spunea simplu: numere. Si parintele in general nu binecuvanta sa primim asa ceva niciun fel de acte niciun fel de pasapoarte.(Mai zice undeva de asigurari medicale, oare se refera la trimiterile astea de la medicul de familie la la strain si invers si la retele alea pt pastile/medicamentele (satanei)?

    Si pe mine o inceput sa ma doara capul, fruntea, ametesc, ma dor muschii de la burta dar si in partea stanga a burtii si in spate undeva cred ca pe la rinichi ca am stat pana tarziu in multe seri ca sa termin pravila Bogorodicinaia pt ca nadajduiam ca poate asa va face Maica Domnului sa intru iar in povatuirea ta cat mai grabnic dar tot nam sa las pravila dar eu am venit sa te intreb ca sa fie taiat orice cap al dracului indoielii si voi face asa cum zici tu :

    Sa refuz absolut toate pastilele pana la ultima suflare pe care mi le vor da (mai ales pe alea luate astazi de la medicul asta strain) si sa citiesc in fiecare seara si dimineata “Acatist Ortodox pentru vindecari de boli al Domnului Iisus Christos”? zicandule si a lor mei ca il voi citi? (Da, am asa ceva nu stiu pe unde l-am gasit dar mi-e frica ca nu cumva sa mi-l rupa sau sa-l arunce pt ca sa fiu nevoit sa iau pastilele…daca cumva nu il voi mai avea ce sa fac????) Te rog da-mi raspunsul ca sa scap de orice gand de indoiala care m-ar ispiti ca zice Sfantul Ioan Scararul ca toate caderile noastre sunt din pricina indoielii.

 1. Codul ala unic de asigurare era cam la fel de lung sau chiar la fel de lung ca cnpul n-am stat sal numar si mi-a zis doctorul ca ar trebui sa beau macar 500 de ml de apa pe zii ca de asta am cosuri si nu mai stiu ce dar eu m-am invatat sa beau jumate de cana la fiecare masa(tii minte ca mi-ai zis tu ca ori de doua ori mai mult ori jumate din cat vreau si eu m-am gandit sa beau o cana si am ales jumatate pt ca eram cam impatimit dupa apa deci nu puteam sa aleg 2 cani) si in total nu cred ca ies 150 de ml din alea 3 juma de cani pe zi. Ce sa fac? Sa beau 500 de ml sau sa raman la ascultarea cu jumatate din cat vreau?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s