Mai ai o sansa poate intelegi…

preluat de pe fb:

===e vechiul dicton ecumenist: punctele ce ne unesc nu punctele ce ne despart(dogmele), dar casatoria ortodoxa nici ea nu e un punct de unire cu ecumenismul tocmai ptr ca e ortodoxa ,deci :

 1. lepadarea prin cnp
 2. votarea ca sa sustii curviile mixte(adica ecumismul)
 • Asta a fost MASCA barbat si femeie de fapt e curvia mixta ecumenismul

==P.S. zic ei “casatoria dintre un barbat si o femeie” dar nu se specifica ce credinta au

36 thoughts on “Mai ai o sansa poate intelegi…

 1. Stai acasa, nu te duce la votare. Si te va intreba Hristos: tu ce ai facut sa nu se ajunga aici – la legiferarea sodomiei?
  Problema casatoriei adevarate canonice este problema noastra ulterioara.
  Vom continua dupa aia munca de catehizare (fiecare cum poate) in privinta pericolului ecumenismului.
  Daca ne preocupam numai de ecumenism si ne trezim cu casatorii homosexuale, nu am pierdut mai mult?

  1. insusi Hristos a zis ca cnp e lepadare deci Hristos a zis mergeti la vot? insusi a nu folosi cnp-ul e cel mai mare: A FACE CEVA, asta nu intelege lumea sa taie radacina, daca era taiata radacina nu se ajungea aici, d-aia is atatia bolnavi duhovniceste ptr ca nimeni nu le taie patimile din radacina ci cateva frunze de fatada, d-aia nu este un cuget ortodox, singurul cuget ortodox cunoscut e la pr. Rafail Berestov dar cine face ce zice parintele? atunci de ce ai mai postat cu cnp si globalizarea? ca sa iti fie de marturie in ziua judecatii?? terminati cu ce ma intreaba Hristos voi nici harul nu l-ati vazut si stiti si ce intreaba Hristos, uite de la Hristos cuvant si nu de la mine : Doar 9 preoti se vor mantui, si inca una tot de la Stapanul Iisus: vor fi magazine mari la intrarea carora vor fi popi falsi care vor pune stampila(666) la oameni pe mana, pr Justin i-a zis mamei(ce are peste 60 de ani ca varsta) ca or sa o gaseasca cei cu implantarea oriunde s-ar duce deci implantarea va fi in generatia asta nu in alta nici acum nu ati inteles? cine va vrea sa pastreze casa, masina, chiar si viata lui nu se va mantui…

  2. si inca ceva ptr vot asta tre sa ne refacem cnp-ul ca asa gandesc unii? marturisirea lor e : ceva gen intrerup pomenirea dar ma mai duc si pe la ecumenisti

 2. Si in privinta CNP-ului se face o anumita iconomie.
  Crezi ca Hristos e atat de ignorant incat sa nu se foloseasca de orice prilej pentru a mantui oamenii? Oare nu le va lua in calcul marturisirea lor pentru apararea familiei lasata de EL?
  E o minima marturisire, chiar si a celor ce nu inteleg ecumenismul. Crezi ca Dumnezeu va arunca toate faptele noastre bune pe motiv ca nu am facut toate lucrurile cum trebuie, de la cap la coada?
  Te inseli.
  Adu-ti aminte de povestioara cu femeia care murise si avea ca fapta buna doar o singura ceapa data de pomana. N-a fost suficienta pt mantuirea ei, dar a fost luata in calcul.

  1. marturisire, sa intrebe Sava pe pr Rafail ca tot is in Creta ambii si sa spuna ce marturisire ati facut…da acela e ptr concubinaj voi asta votati concubinajul

  2. Si ce sinod a stabilit ca CNP-ul este lepadare??! Daca tot vorbesti de iconomia pe care o aplica un sinod?
   Si din moment ce nici un sinod nu a reglementat problema CNP-ului, nu se poate pretinde sa iei aprobare pt iconomie de la un sinod, in aceasta problema. Iconomia o aplica duhovnicul si cred ca insui Dumnezeu.

  1. Dumnezeu a lasat o singura Casatorie ortodoxa voi sambata, duminica aparati casatoria ? care casatorie? in fata primarului si apoi iese cu curvie ca deh is casatoriti? nici acu nu ati inteles ca nu vedeti clar?

 3. Si treaba cu vazutul Harului… cam scartie rau la tine.
  Daca intr-adevar esti un vazator al Harului, te lauzi cam mult cu asta. Eu stiu ca oamenii duhovnicesti nu se lauda.

  Vorbeai odata de culoarea Harului. Dar fiind energie necreata, imateriala, de ce ar trebui sa aiba culoare?!
  Atunci cand capata forme vazute poate fi de diferite culori. A se vedea aparitiile de fulgere albastre in Biserica Invierii, mingi de lumina galbene, explozii de lumina albe, flacari iesind din Sfantul Mormant etc.

  1. ptr ca toti cei care au vazut harul au spus culoarea lui inclusiv Grigorie Palamas cand apare la Ierusalim Lumina cum zici si tu are aceeasi culoare, eu nu am fost niciodata la Ierusalim… te intreb atunci de ce pr Rafail s-a dat pe fata ca are darul iubirii de la Iisus? a spus asta ca lumea sa creada si sa se sfatuiasca cu el dar mandria unor ingraditi si nepomenitori e prea mare ca sa ceara sfat chiar si in problema asta cu votul, dar ei uita ca pr Rafail le-o zis mai dinainte sa nu faca pe teologii…ma laud?? tu nici nu sti cine is asa ca ce lauda?daca nu sti cine is …si multi alti care citesc zic ca is Valerica Bușă dar nu is…uneori tre sa vorbesti ca un nebun fara de minte daca situatia o cere asta spune si un Sfant Grigorie si Sf Pavel a pus asta in lucrare adica sa parca ca e fara de minte

   1. Lumina de la lumanari are aceeasi culoare, dar energia care se plimba prin Biserica Invierii inainte sa se aprinda in Sfantul Mormant are diferite culori.

 4. De unde stii ca nu stiu cine esti?
  Te lauzi, ca prea spui des, „voi nici nu vedeti harul„.
  Sa fii sanatos daca il vezi. Nu stiu cat te ajuta sa-l vezi. Avand in vedere ca judeci cu asa asprime si acolo unde nu trebuie, sa te astepti sa fii si tu judecat foarte aspru de Manturitorul.
  Bun, atunci considera ca ne ducem la vot pt a impiedica sa se ajunga la casatorii homosexuale.
  Crezi ca daca ma duc eu la vot acum, ma duc pt concubinaj? Casatoria civila o sa existe, asa cum a existat si pana acum. Vrei sa abolesti tu casatoria civila?
  Cine e credincios si ravnitor, se poate casatori civil si abia dupa cununia religioasa sa se culce cu nevasta lui. Cine nu respecta asta, nu se impiedica nici de cununia civila, nici de cea religioasa si nici de inexistenta lor.

 5. De unde stii ca nu stiu cine esti?
  Te lauzi, ca prea spui des, “voi nici nu vedeti harul“.
  Sa fii sanatos daca il vezi. Nu stiu cat te ajuta sa-l vezi. Avand in vedere ca judeci cu asa asprime si acolo unde nu trebuie, sa te astepti sa fii si tu judecat foarte aspru de Manturitorul.

  Bun, atunci considera ca ne ducem la vot pt a impiedica sa se ajunga la casatorii homosexuale.
  Crezi ca daca ma duc eu la vot acum, ma duc pt concubinaj? Casatoria civila o sa existe, asa cum a existat si pana acum. Vrei sa abolesti tu casatoria civila?
  Cine e credincios si ravnitor, se poate casatori civil si abia dupa cununia religioasa sa se culce cu nevasta lui. Cine nu respecta asta, nu se impiedica nici de cununia civila, nici de cea religioasa si nici de inexistenta lor.

 6. Si eu am evlavie la pr Rafail Berestov, dar trebuie cercetat si ce spune.
  De exemplu cand a zis ca Sava e un mare marturisitor si ca nimeni nu are dreptul sa-l critice (sau cum a zis), adica cum ar veni monahul Sava nu greseste, a avut dreptate sau nu?

  1. parintele s-a referit la ecumenistii nu la critici constructive:
   ” Sava Lavriotul că este un adevărat mărturisitor al adevărului Domnului nostru, al Bisericii Lui. Este credincios lui Hristos! De aceea nimeni nu are dreptul să îl ponegrească pe acest mare ascet al teologiei, pe acest mărturisitor al Bisericii noastre Ortodoxe.”
   dar acum ce ar zice pr. Rafail daca i s-ar pune in fata Marturisirea de credinta de la Roman care stim ca e eretica si face amestecuri si e neclara , ori o marturisire de credinta e CLARA SI PRECISA, ei ca sa treaca, ca copilu e nevinovat a trebuit sa treaca nu stuu cate luni…deci ce ar mai zice pr Rafail acum de Sava ca si el a semnat acele erezii de la Roman au curajul sa il “confrunte” sa ii ceara sfat? sau is prea teologi unii ca ajung papologi

 7. @ danielvla – Nu-l mai certa pe ayeaye20 , ca si eu l-am certat pana ieri , si l-am certat ca prostul ce sint , pentru ca el are dreptate, doar ca noi fiind atat de manilupati si provocati vizual de spurcaciunea si iadului LGBT sa ne impotrivim LGBT din toate motivele legitime din lume, nu mai vedem CAPCANA in care ne ademenesc acesti eretici ecumenisti si vrand sa facem binele, de fapt facem raul pe care nu vrem sa-l facem !

  @ ayeaye20 – Multumesc ca mi-ai tras de maneca si iarta-am , te rog sa ma ierti, eu am grestit , mai ales ca eram atat de pornit impotriva ta, pe motiv ca tu esti inselat , vrei sa ne opresti sa se aparam, si fara sa vrei faci si jocul LGBT !
  De ce , pentru ca nu am luat deloc in calcul subtilitatea ereticilor ecumnenisti prin cuvantul “casatorie”, iar eu am uitat ca trebuie sa privesc ortodox si din perspectva credintei ortodoxe , tot intregul, pana la capat !

  In mintea mea era ca daca nu se scrie pe buletinul de vot si in lege ce fel de casatorie este, de ce sa votez eu implicit si o alta casatorie, alta decat cea pentu care merg eu, casatoria ortodoxa ! E uite ca eram in mare inselare, nu votam casatoria pe care eu o votam adica cea Ortodoxa, si nici eretcii nu voteaza castoria lor eetica ci se voteaza o casatorie ecumenista pe care mi-o disteaza statul laic ateu , care le cuprinde pe toate si “multumeste ” si “pacifica ” pe toti ! Ori eu asta vreau, sa votez , astfel de casatorie ? Nuu !

  Din moment ce la recensamant participa si musulmanii, si ereticii, etc, cel care decide legitimarea acestui tip de casatorie “nedefinita”, de fapt ecumenista, le curpinde pe toate, inclusiv si “curviile mixte” la referendum este UN NUMAR TOTAL DE VOTURI (alcatuit amestecat din voturile ortodocsilor + voturile ortodocsilor + voturile ereticilor), deci nu se calculeaza de maniera in care voturile ortodosilor sa decida pentru casatorita ortodosilor, voturile musulmanilor sa decida pentru casatoriile musulmanilor ) , asadat acest TOT – 6 MILIOANE DE VOTURI, decide pentru ORICE CASATORIE intre un barbat si ofemeie, deci eu ca votand de credinta ortodox votez dupa credinta mea ,adica imi dau acceptul ca sunt de acord cu casatoria de creindta musulmana ,sau eretica sau mixta, deci imi imi dau aceceptul ca exista si alte casatorii in afata de cele din Canonul 72, si numai ca nu mai opuun lor , ba chiar imi dau acceptul scris sa se faca ! Ori aste este lepadare, desigur facuta in mod foare siret de vicleanul diavol si slujile lui oarbe !

  Eşti Ortodox , citeşte cu atenţie până la capăt !
  Nu este meritul meu ci al lor, anumiţi fraţi Ortodocsi m-au pus pe gânduri cu Adevăratul motiv (Hristos) pentru care trebuie să stau acasă de refrendum, şi anume CAPCANA!
  La întrebarea Referendumului din 6-7 Octombrie 2018 tu ce fel de căsătorie votezi ?
  – Păi, “Căsătoria dintre un bărbat şi o femeie ” !
  Dar tu aşa, ca Ortodox, ce căsătorie votezi acolo, doar Căsătoria Ortodoxă sau votezi şi căsătoria musulmană şi căsătoria budistă şi căsătoria mixtă, căci nu se spune ?
  – Păi votez implicit şi căsătoria musulmană (TOTALUL VOTURILOR este un NUMĂR la care se adună amestecat atât votul ortodocsilor cât şi votul musulmanilor, deci cu NUMĂRUL TOTAL DE VOTURI se legitimează atât căsătoria musulmană cât şi cea ortodoxă), pentru că nu se precizează ce fel de căsătorie votăm ortodoxă sau musulmană), iar la Referendum vor veni şi musulmanii care prin credinţa lor sunt anti-Ortodocsi, şi ce amestec am eu – ortodox cu credinţa musulmanilor!
  – Dar oare ca Ortodox, Dumnezeu îmi dă voie oare să votez, să legitimez prin votul meu şi cu căsătoria musulmană, sau orice altă căsătorie afară de Căsătoria Ortodoxă?!
  Răspuns corect NU, pentru că nu pot fi de acord cu o căsătorie în CURVIE (musulmană, mixtă etc.. ), atlfel mi-aş nega, tăgădui Unicitatea Sfântei Taine a Căsătoriei care este doar în Biserica Ortodoxă, Cea Una Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică !

  O întrebare capcană , pusă cu intenţie greşit – rău !
  Pentru a evita acestă situatie confuză la Votarea unei Căsătorii “nedefinite religios”, adică un amestec ERETIC ECUMENIST, de ce nu s-a pus întrebarea aşa :
  Sunteti de acord cu Căsătoria între homosexuali LGBT, pentru că despre LGBT este vorba de fapt ?
  DA sau NU ?
  Cum adica , nu contează religia , credinţa ?
  Ba contează, asta este motivutul pentru care STATUL laic ateu s-a şi ferit să-şi mărturisească credinţa lui în formularea întrebării şi a legii despre căsătorie, pentru că nu-i pasă de credinţa Ortodoxă, musulmană.. etc! Statul laic iubeşte toate credinţele În mod egal , ori asta este EREZIE , iar ortodocsii sau musulanii nu votează căsătoria pe care o dictează credinţa lor ci votează căsătoria pe care o dictează credinţa statului laic ateu, adică orice căsătorie între un barbat şi o femeie! Ori asta nu contează ?
  Nu conteaza pentru tine, dacă esti necredincios, pentru mine şi alţii ca mine contează , este chiar pe primul lor !
  Şi unui musulman credincios îi pasă de credinta lui si vrea să şi-o apere, nu vrea să o amestece cu a mea – Ortodox !

  Dumnezeu sa ne dea duhul rabdarii si sa ne lumineze mintile si inimile.

 8. Inca o chestie ce vreau sa ti-o atrat frate ayeaye20 :tu cum crezi ca ar putea spovedii si impartasii doar cativa preoti ne-pomenitori (ai numaram pe degete) o tara intreaga? eu daca nu am sansa ta (de a merge la ne-pomenitor) sa raman de sarbatori nespovedit?! pai,atunci,unde e mila Domnului? inca Tainele sunt valide in Biserica Ortodoxa.Scuze frate da gandirea ta duce omu la deznadejde.

  1. vezi voi reduceti Biserica la spovedit si impartasit si daia va lepadati prin vot si nu va spovediti cum trebuie si nu reusiti sa intelegeti nimic, ca sistemul e al lui antihrist, votul il intareste, ai auzit de spovedanie din ruga inimii ai auzit de spovedit la icoana in vremuri de prigoana sau or sa sara iar altii ca is inselat si cu capu :)?

  2. is valide dar omul se arde sau nu se foloseste daca stie de Creta si nu o taie cu ereticii plus ca la Liturghie se minte ca episcopu e episcop, cum poate fi episcop daca a semnat erezii? e pseudo-episcop si nu trebuie pomenit asta a confirmat si Sf. Ilie Tesviteanul cand s-a aratat unui parinte grec, oare cel ce minte e cu Hristos?

  1. pai daca scrie: Calin Popescu Tăriceanu, au declarat public ca după Referendum (INDIFERENT DE REZULTAT), vor începe procedura pentru a legaliza PARTENERIATUL CIVIL intre persoane de acelasi sex!”
   — indiferent de rezultat care a fost scopul celor care s-au lepadat prin validarea cnp??

  2. la punctul 4 nici acum nu ati inteles ca scoala e antihristica unde ii invata ecumenism si rugaciuni in comun si ca, copiii nu trebuie lasati la scolile lor ci sa ii creasca parintii acasa si sa ii invete

  3. la punctul 7si ce daca vom fi amendati, asta e slava crestinului amenda ca nu vrea pacatul ..ce nu is altii care iau deja amenzi ca nu vor card cu cip ptr transport

  4. la 9 ce am facut noi si slujitorii ca sa intoarcem sodomitii de la pacatul lor??? credem ca un vot care e lepadare prin cnp va schimba o patima care am lasat-o acolo si nu ne-a interesta de ea ca suntem prea ocupati cu dragostea fata de eretici prin ecumenism si de pomenirea mincinoasa de la Liturghie a ereticilor ce au semnat erezi ca Ciobotea, Andreicut, Teofan?? credem ca votul acela va face ce nu am fost in stare sa facem noi prin viata noastra ortodoxa(mai bine zis neortodoxa cu carduri 666, cu cnp-lepadare de Hristos, cu ecumenismul eretic) adica sa tragem sodomitii la traire ortodoxa sa renunte la patima lor???

  5. la 8 si daca au fost inchisi ce? Sfintii nu au fost intemnitati? Stapanul Iisus nu a fost inchis pe nedrept??, de ce nu se spune ca im GERMANIA, popii ecumenisti s-au lepadat de Hristos si ii numesc BISERICI pe eretici inainte de Creta ca sa nu fie bagati la inchisoare, Sf. Apostol Pavel se lauda cu lanturile de la mainile lui din inchisoare, lanturile acelea azi fac minuni, noi ce minuni facem? noi aleg calea lepadarii prin cnp cu VOT ca e mai usor decat sa avem o traire ortodoxa si sa faca Dumnezeu prin noi minuni incat sodomiti sa se intoarca de la sodomia lor, si ce e frica asta de foc din cer la unii ecumenisti oare LOT a murit ars? nu ! el a fost salvat asa si noi daca o sa fim ortodocsi, dar cum poate sa fie cineva ortodox daca stie ca cnp e lepadare si tot nu renunta la el ba face si impotriva lui Iisus si Maicii Domnului indeamna la folosirea lui( cnp-ului), sa ne ajute harul lui Dumnezeu sa facem puscarie ptr El!! Doamne da-ne harul Tau s-o facem si pe asta(pucarie ptr Adevar!), ca daca sectari au marturisit si ei nu au credinta dreapta ce folos de marturisirea lor! ce folos de puscaria lor! ei fac puscarie ptr necredinta lor, noi nu ??? noi la care Hristos e cu adevarat. Coalita ptr familie e un giveci ecumenist ,ecumenisti si sectari, nadejdea e la Stapanul Iisus nu in lepadari si secte si eretici cu “soluti” lumesti daca nici acum nu am invatat ca ochii trebuie atintiti in sus spre Dumnezeu nu in jos spre oameni(Coalitii) nu am invatat nimic

 9. si cum sta treaba atunci cu casatoriile? sau cu bunica si buniciu de la tara care habar n-au ce-i cu sinodu de la Creta…si chiar sa le explicii o mie de ani tot nu inteleg ca nu au “creier”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s