sa le puna in ascuns pecetea sa, sa se lepede constient de Hristos, nu cumva sa ne pecetluiasca buletinul de identitate

CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL, Mărturii ale închinătorilor, edit. EVANGHELISMOS, București – 2006,

pag. 459:

Monah aghiorit

Discutând odată cu Părintele Paisie despre Antihrist, el mi-a spus: „Când va veni Antihrist, va încerca să îi înșele pe oameni, ca să le pună în ascuns pecetea sa, numărul 666. Antihrist va fi sălașul Satanei, iar acesta nu ține cont de libertatea și de drepturile persoanelor umane. Când i se va da stăpânirea de la Hristos, el se va impune ca un tiran. Va fi cel mai scârbos dintre toți tiranii pe care i-a cunoscut omenirea. Va cere oamenilor să-l recunoască ca Dumnezeu și să i se închine. Nu-i va păsa dacă tu vrei sau nu aceasta. Atunci peste tot va fi constrângere și frică, deoarece diavolul va cere de la fiecare să se lepede conștient de Hristos și să-l primească pe el. Nu va fi mulțumit cu neutralitatea și nimeni nu va putea scăpa. Sau îl vei primi și vei fi părăsit de har, sau te lepezi de el și atunci vei fi scos în afara societății, și toate celelalte care sunt scrise în Apocalipsă. Adică, cei care nu vor avea pecetea lui Antihrist nu vor putea vinde și nici cumpăra”.

pag. 337:

Un monah aghiorit

„Să luăm aminte ca nu cumva să ne pecetluiască buletinul de identitate, deoarece acesta reprezintă persoana noastră. Nu contează că banii sunt pecetluiți, doarece nu sunt ai noștri, ci «ai Cezarului». Domnia lui Antihrist nu va dura mai mult de trei ani și jumătate, deoarece, așa cum Hristos a spus Apostolilor, zilele Antihristului se vor scurta”.

7 thoughts on “sa le puna in ascuns pecetea sa, sa se lepede constient de Hristos, nu cumva sa ne pecetluiasca buletinul de identitate

 1. De voi pleca de acasa si de se va intampla sa mor de foame sau de frig ori din alta cauza, fiindca ai mei nu inteleg ca sunt lepadati de Dumnezeu si slujesc antihristului, (prin: cnp, carduri cu cip etc..) Iar eu nu am liniste, ducand o viata lumeasca, hranindu-,ma din munca parintilor. Fiindca am 22 de ani si ai mei ma cred nebun caci nu mai vreau sa am nicio legatura cu sistemul, si vreau sa las toate cele lumesti! De aceea de se va intamla de voi muri din vreo pricina, caci am renuntat la toate cele lumesti. se va considera in vreun fel cu sinuciderea?

 2. Unii dintre prieteni mi-au zis ca de voi pleca in padure si acolo se va intampla sa mor din cauza foamei, asta ar insemna ceva asemanator cu sinuciderea, si ca ar fi mai bine sa muncesc pe undeva… doar ca eu vreau sa fug de toata aceasta harmalaie. De as avea mai multa credinta nu m-as mai framanta de cum voi trai, dar stiindu-ma foarte pacatos si putin credincios, mi-e sa nu fac voia mea si sa ma pierd. De aceea am nevoie de un mic sfat sau sprijin !

  1. Asa a zis Sfantul Nicolae Ragozin(Sarea Pamantului – filmul 1) – Daca nu vei lua aceste acte si vei muri de foame din cauza asta ti se va considera tie ca mucenicie si mai bine sa mori decat sa iei aceste acte…
   Si eu ma gnadesc la Sfantul Iustin Parvu ca a zis popa Calistrat ca a venit cineva la Sfantul Iustin si l-a intrebat daca cineva sufera de vreo boala mai bine moare sau ia cardul de sanatate si Sfantul a zis sa ia cardul….nu inteleg de ce, cum de a putut Sfantul Iustin sa zica asta…sau a zis si un popa iubitor de placeri ca in 2008 cand s-au bagat noile buletine cartela ca lumea l-a intrebat pe Sfantul Iustin daca sa le ia sau nu si el a zis “luati-le ca aveti copii de crescut” nu inteleg….de asta la oameni icare am fost nu vor sa priceapa ca cnp-ul e lepadare pentru ca Sfinti ca Arsenie Papacioc si Iustin Parvu ori l-a binecuvantat(cnp-ul) ori a zis ca nu e nicio problema cu el si din cauza asta nimic nu ii mai clinteste din faptul ca cnp-ul e lepadare pentru ca au intalnit Sfinti in viata ca acestia 2 care i-au linistit in privinta cnp-ului….

 3. Gandeste-te ca poate Dumnezeu te mai tine in lume cu un scop anume poate vei mai gasi pe cineva cu care sa vorbesti de cnp si nepomenire si astfel vei gasi un impreuna-nevoitor sau are Dumnezeu alt motiv….si sa stii ca foarte multi s-au pierdut in pustie….e foarte serioasa si grea treaba ….
  te-as sfatui sa iei numarul lui ayeaye si sa vorbesti personal cu el, te va ajuta foarte mult…

 4. Catalin, Nu l-am auzit pe Iustin sa spuna asta, daca ai vreo trimitere…, insa a amintit de Sfintii Brancoveni, de pilda lor. Nici el nu avea cnp si a spus ca ne-au pus si drac pe frunte si ca este foarte grav, deci cum ar fi putut sa dea binecuvantare pentru acestea? Ma gandesc, totusi daca ar fi adevarat, ca si un sfant din Rusia(daca mai tin bine minte cred Tavrion sau Ragozin. Unora le dadea binecuvantare sa primesca cnp-ul, altora nu, fiindca avea darul inainte-vederii si stia cine o sa primeasca si cine nu, si ca sa nu se faca vinovati si de neascultare si de lepadare, de aceea facea asta) poate si Sfantul Iustin proceda astfel, caci pe unii i-i indemna sa refuze cnp-ul

 5. Nu se cade ca un credincios sa renunte la sistem si sa traiasca de pe urma celorlalti care s-au lepadat de nume si de Botez si urmeaza sistemului antihristic, si inscrisi in calculatorul ”fiara” mai ales dupa ce li s-a adus la cunostinta acest adevar si l-au negat. Cat de curand se va intampla razboiul de care ne preintampinau Sfintii, si de ma va prinde asa, nu stiu ce va fi de mine netrebnicul. Ar trebui sa iesim pe strazi si sa marturisim adevarul, mai ales prin Manastiri si Biserici, sa devenim niste “nebuni” pentru aceasta lume, sa lasam comfortul si tehnica draceasca, si atunci sa ne rugam cu lacrimi pentru poporul nostru. Acestea ne tin departe de Dumnezeu, si mult mai mult face rugaciunea noastra, fiind batuti de vant, degerati de frig, cu stomacul gol si prigoniti de eretici, decat sa marturisim prin uneltele dracesti: calculator sau telefon…acestea sunt icoanele diavolului si este pacat

 6. Desi multi vad ca sunt lamuriti in problema asta cu CNP, bravo lor, inca nu sunt lamurit (vobesc in numele meu)!

  Nu vreau sa sadesc neincredere in mintea nimanui, dar invit la dreapta socoteala si actiune cu discernamant !
  Slava Lui Dumnezeu pentru cei care s-au lamurit de cap cu aceasta problema cu CNP care mie nu imi da pace, asta pentru ca ma preocupa in mod voit !
  Am o teama ca nelamurit fiind inca cu acest CNP , sa nu fie ispita de dreapta , iar lipsa mea de duhovnicesc si apoi ravna fara cunostinta , sa ajung sa actionez si sa nu pot inca duce viata austera la care ma inham implicit, desigur este o teama, o realizez, dar este o teama venita din nesiguranata si din frica de a nu gresi la a face un pas prea devreme, desi la pasul asta de viata-moarte hoinar – pribeag suntem chemati toti in vremea asta (a pecetluirii cu 666) !
  ——————–
  Ma nelinistste ceva, intra-devar este o mare lipsa de incredere in oameni si aste de multi ani, este ceva cronic, si eu sufar de asta, (ne este frica sa nu fim tradati de cei pe care-i credem frati sau chiar noi sa-i amagim-dezamagim , smintim si sa-i tradam pe frati …! ), dar si mai tare ma sperie lipsa de solidaritate intre fratii ortodocsi, ori toti marii Duhovnici ne-au invatat sa fim impreuna, sa fim prieteni, sa iubim si pacea intre noi (nu fiecare pe cont propriu !! ) pentru ca sa rezistam , nu atat sa rezistam ca sa traim viata si sa imparatim aici pe pamant, cat sa traim ca o iconomie a Lui Dumnezeu pentru a tine vie credinta si lupta cu anti-Hristul si pe mai departe , si pentru cei care vor veni dupa noi ca si ei sa stie sa lupte , si care acum au vasta de 2 , 3 sau 10, 15 , 20 sau 30 de ani cat si pentru cei care se vor naste in perioda urmatoare …!
  Daca Dumnezeu mi-a dat sa stiu astea , cu siguranta ca Lui Dumnezeu i-ar placea si le spuun si altora ca sa afle si ei , ca sa se pazeaasca si sa-si salveze sufletele cu pretul vietii lor !

  Doamne lumineaza-ne mintea si cugetul si reda-ne nou discernamantul dreprei socoteli .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s