Ecumenistii intre ei Pimen, Irina Pantescu, Gabriela Platon, dovada ca Pimen crede ca mai sunt si alti crestini in afara de ortodocsi si ca este ecumenist

doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-sucevei-radautilor/conferinta-internationala-la-manastirea-voronet

În perioada 9-13 noiembrie, la Mănăstirea Voroneț din judeţul Suceava are loc prima conferință a Societății Ecumenice Patristice. Această societate a fost înființată la Atena, în anul 2011 și grupează profesori din mai multe universități din Europa, ortodocși, catolici și protestanți. Prezent la dezbaterile întrunirii, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a explicat că oamenii trebuie să găsească mai mult timp pentru studiul Sfinţilor Părinţi. ”

De aceea, în zilele de azi, asistăm la o situație tulburătoare pentru credința creștină, în special pentru cea ortodoxă, pentru că, după cum știm, se pune problema predării religiei în școli… a explicat IPS Pimen.

Mănăstirea Voroneţ a fost aleasă pentru găzduirea conferinţei Societății Ecumenice Patristice, întrucât tema este dedicată monahismului. “Deocamdată suntem reprezentanți ai universităților din cinci țări, dar sperăm că, în curând, acestă societate va crește. Avem alți colegi de-ai noștri care și-au manifestat dorința să se asocieze cu noi. Maica Irina Pântescu, stareța Mănăstirii Voroneț, a sprijinit acest proiect, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen. Noi ne bucurăm de această ședere aici, care combină într-un fel cercetarea cu descoperirea spiritualității ortodoxe române“, a explicat pr. prof. univ. Nicu Dumitrașcu.

Advertisements

9 thoughts on “Ecumenistii intre ei Pimen, Irina Pantescu, Gabriela Platon, dovada ca Pimen crede ca mai sunt si alti crestini in afara de ortodocsi si ca este ecumenist

 1. Am vazut ca si in Pidalionul tau ai aceeasi…glasuire sinodiceasca…la pag 776 ,IDENTICA cu cea din Pidalionul meu! De ce spui ca e fals?!!Pidalionul e unu’ singur nu mai multe,chiar daca al meu in pdf e numit din 1841…poate fi doar o greseala a numirii anului,ca daca citesti in el vei vedea ca e din 1844….Iertare!

  1. mai nu se ia cu ce e identic se ia cu ce nu e identic asa si pidalioanele false de pe net care exista corespund in litera in unele parti dar in altele is vraiste asa si pidalionul tau, is mai multe pidalioane falsurile voastre pe care le ridicati in slavi si le folositi pe post de bune si singurul original Valabil si nemasluit e cel al Sf. Justin Parvu de la Petru Voda adica asta: https://ayeaye20.wordpress.com/2019/03/12/pidalion-1844/
   nu ai decat sa iti pastrezi putreziciunea de fals pidalion si sa foloseste ca se vede ca ai atractie spre falsuri

   1. Am atractie spre falsuri…parca esti vreun guru/prezicator pagan…ce prostii spui! Iti par a fi vreun cautator de rataciri si falsuri?!!….Te inseli amarnic.N-am dat atata importanta LITEREI si n-am avut habar ca sunt mai multe versiuni,mai complete sau nu…atata tot.Esti prea morocanos,dragule!Eu sunt SIGUR ca nu lasa Dumnezeu sa falsifice INVATATURA cea Adevarata de la Duhul Sfant Mangaietorul data oamenilor care cauta Adevarul,total necesar ptr mantuire,indiferent de cate LITERE va dori sa schimbe dracul si oamenii cei inselati ai lui.Ingerul Domnului a aparat cuvantul ,,fecioara si nu femeie” in cazul talcuriii/traducerii Septuagintei de catre Dreptului Simeon ,insusi Sf Pavel ii soptea la ureche Sf Ioan Gura de Aur talcuirile/omiliile la Epistolele sale s.a cazuri,ptr a nu se putea schimba Duhul invataturii.Scopul este sa nu se schimbe Duhul invataturii si nu LITERA,de aici si multi inselati,care cauta LITERE si logici umane-eretici,dar cu Taine Sfinte pana la sinod…partasi care nu-s eretici…s.a iscodiri bolnave.Iarta-ma ca te-am deranjat si multumesc ptr ,,descoperirea” facuta,caci chiar nu aveam habar.Cat despre acea ,,glasuire sinodiceasca” ai observat ca este identica?!Eu am crezut ca vine in ajutorul oamenilor care ASCULTA de ,,noii dogmatisti” ai noii invataturi …ereticili sunt madulare bolnave si fac parte din ,,Biserica cea fara de pata si zbarcitura” pana la o sinodiceasca cercetare.Ca asa se naste eresul..daca ereticii sunt si ei in Biserica,inseamna ca au Taine Sfinte si se naste o alta erezie ,pe langa cea ecumenista….Harul nu pleaca automat,ca la papi (de parca papii cei nebotezati sunt de luat la ceva in calcul…dar in fine…) cum spun noii dogmatisti, de la Ecumenistii de dupa sinodul talharesc din creta,ci ei prin noua dogma eretica semnata si insusita ,se despart SINGURI de Biserica cea Una si Adevarata,iar inafara de Biserica lui Hristos nu mai este Har sa sfinteasca Tainele….

   2. pai tot insisti cu ramolitul tau de pidalion fals, atat de tolomac a fost cel ce la postat ca nu stie nici din ce an e o fi 41 o fi 44?

   3. pai vezi ca nu intelegi nimic acolo scrie nici o iota nici o cirta dar mintea ta moderna hai sa le adaptam ca is arhaisme , ce duh mai ăla cand scoti sin cuvinte si litere??? oare mai are acelasi inteles daca scoti cuvintele…mai citeste Scriptura dar si talcuirile la ea…

 2. Mai,din toate astea ma bucur ca am gasit Pidalionul complet si bun!Sincer,chiar nu stiam ca variantele-s mai multe.O gramada de carti sunt modificate/scurtate de fel de fel de….rau intentionati sau nu.Iarta-ma !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s