a inceput a-si marturisi pacatele sale spre Sfanta icoana…a venit alt glas si i-a zis: Iarta-ti-se tie pacatele tale!

Proloage pdf. pag.126-127

27 ianuarie

Întru această zi, cuvânt despre omul ce s-a tămăduit la mormântul Sfântului Ioan Gură de Aur, prin a sa pocăinţă.

Când au adus trupul Sfântului din Comane cu mare cinste, şi l-au aşezat pe el în biserica Apostolilor, atunci un om din cei puternici ai Constantinopolului, fiind bolnav şi având credinţă mare în Sfântul Ioan Gură de Aur, a poruncit slugilor sale să-l aducă pe el în cinstita biserică a Sfinţilor Apostoli, unde este mormântul cel tămăduitor al purtătorului de Dumnezeu părinte Ioan Gură de Aur. Iar, după ce l-au dus pe el întru acea cinstită biserică, s-au rugat cu lacrimi şi l-au pus pe pat. Deci, zăcând el şi bolind, chema ajutor pe Sfinţii Apostoli ai lui Hristos şi pe Sfântul, Părintele nostru Ioan Gură de Aur, ca să-l miluiască pe el în primejdia lui, aducându-şi aminte de cele necuvioase fapte făcute de el, înainte de îmbolnăvire. Iar când gândea la acestea, tânguindu-se, zicea: „Amar mie şi vai de ticălosul cel nepocăit, cum voi merge pe calea dintru care nu mă voi mai întoarce? Şi cum voi suferi certarea înfricoşatului Judecător şi muncile cele netrecătoare şi veşnice?”.
Deci, acestea grăindu-le acela, şi mai multe decât acestea, tânguindu-se, cam pe la al şaselea ceas, toţi au ieşit din cinstita biserică, şi numai singur bolnavul a rămas şi, căutând spre bolta acelei sfinte biserici, a văzut chipul Domnului nostru Iisus Hristos şi a început a grăi către Dânsul aşa: „De chipul tău, Stăpâne, deşi zugrăvit de mâini omeneşti, mă cutremur şi mă tem. Dar cum eu, ticălosul, Te voi vedea pe Tine, înfricoşatul Judecător, când vei veni să judeci toate? Greşit-am, Stăpâne, iartă-mă pe mine, că n-am păzit poruncile Tale.”. Deci, acestea grăindu-le acela, a început a-şi mărturisi păcatele sale spre Sfânta icoană. Iar, după ce, cu de-amănuntul, le-a spus pe toate, şi-a mai adus aminte încă de alt păcat, pe care îl făcuse, şi a început a zice: „L-am făcut Stăpâne, însă nu îndrăznesc, a-l spune, nu îndrăznesc Iubitorule de oameni, nu îndrăznesc, Milostive.”. Deci, acestea zicându-le el, a venit un glas de la Sfânta icoană, zicând: „Spune, omule!”. Iar după ce l-a spus şi pe acela, a venit alt glas şi i-a zis: Iartă-ţi-se ţie păcatele tale!”.

Iar după ce s-a pogorât acel glas înfricoşat, s-a sculat omul sănătos
şi a căzut cu faţa la pământ, strigând cu glas mare şi înălţând cântări de mulţumire lui Dumnezeu, Celui ce nu voieşte moartea păcătosului, ci aşteaptă întoarcerea pocăinţei şi voieşte ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină. Deci, închinându-se chipului Mântuitorului Hristos şi tămăduitorului mormânt al purtătorului de Dumnezeu părinte Ioan Gură de Aur, s-a dus la casa sa şi, cealaltă vreme a vieţii sale a petrecut-o în curăţie şi cu pază. Dumnezeului nostru, slavă!

—–

PROLOAGELE VOL. I, EDITURA BUNAVESTIRE

pag. 459

5 thoughts on “a inceput a-si marturisi pacatele sale spre Sfanta icoana…a venit alt glas si i-a zis: Iarta-ti-se tie pacatele tale!

 1. Nu avem aceeași zdrobire ca acel păcătos, dar tot așa ne spovedim si noi acum la Sf Icoana, decât sa cădem in erezie si Nebunie.

  1. Pai ăia gen Petru Voda Filotheu Balan care spun ca can. 15 e schisma neaga si astfel de Spovedanie(ba mai scrie si articol sa ne dovedeasca ca nu e asa), ei negandind ORTODOX incep sa nege toate praticile care nu le convin lor ei fiind inchistati(Acoperit cu o membrană pentru a se apăra de mediul înconjurător)
   in formalismul mort, dovada ca nu au inteles nimic cu Creta 2016 si in curand nu vor intelege NIMIC nici cu Schisma Ukraineana o vor accepta si pe aceea!

 2. Da, nu știu ce răspuns vor da in fata judecății pentru sminteala! In nebunia lor ii trag si pe alții in iad, mulți neștiutori si nevinovați…oricum un lucru este sigur, când ai căzut in erezia ecumenismului nu mai ai oprire, la fel si cu Cip, CNP, tot mergi la vale, se vede cum aceștia vor accepta si schisma.. sa nu fie, dar după cum merg lucrurile..
  Odată ce ti s-a înstrăinat mintea si ai ridicat călcâiul împotriva Domnului tot te duci spre iad, te părăsește harul si nu te mai oprești, si ajungi sa tragi si pe alții, vezi zizis, Longhin, Chirila acuma cu Partasia îs toți, saccsiv, ortodoxinfo, Danielvla, care m-au blocat, dar dacă ii supăra adevarul… este greu a te smeri in fata adevărului, dar alta cale nu este, decât sa-ti tai voia, ca sa faci voia lui Dumnezeu.
  Sf Ioan gura de aur sa ne ajute, astăzi Sf moaște ale Sf. Ioan gura de aur au o mireasma si mai frumoasa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s