Sv. Cleopa: numai o data de te-ai rugat unde se roaga ei, nu mai esti crestin; la masa…la inmormantarea lui

marturisireaortodoxa.ro/parintele-ilie-cleopa-marturisitor-si-aparator-al-dreptei-credinte/

Nu mergeți în adunările lor, că dacă ai mers numai o dată de te-ai rugat unde se roagă ei, nu mai ești creștin. Cine spune asta? Voi ați auzit de Pidalion? ”Cârma Bisericii Universale”…E tradusă de Veniamin Costachi în românește și tipărită la Mănăstirea Neamțu la 1844. Aici avem adunat tot tezaurul canonic și dogmatic care s-a discutat la cele șapte sinoade ecumenice și la sinoadele apostolice. Iată ce spune canonul 10 apostolic: ”Dacă cineva cu cel scos de la împărtășire măcar în casă împreună de s-ar ruga, să se afurisească”. Auzi? Dacă te duci cu un afurisit de Biserică, cum sunt sectarii ( și toți ereticii n.n), măcar în casă dacă ai zis un Tatăl nostru cu el, ești afurisit, ești despărțit de Biserică. Dacă stai la masă cu dânsul, ești afurisit. Dacă te duci la înmormântarea lui ești afurisit, te-ai despărțit de Biserică”[15].

[15] ***Ne vorbește Părintele Cleopa, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, vol XVII, pp. 139-140

One thought on “Sv. Cleopa: numai o data de te-ai rugat unde se roaga ei, nu mai esti crestin; la masa…la inmormantarea lui

  1. Cuvântul apostolului este clar, nici sa mănânci nici sa bei nici buna ziua sa nu-i dat. Altfel cazi sub osândă, pt ca ai căzut din dragoste, nu îl mai iubești spre mântuire ca sa ii spui adevarul ca este eretic. Prietenia cu dușmanii lui Dumnezeu nu este plăcută!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s