253 thoughts on “Ptr. cei pacaliti de prostiile eretice ale lui Macarie raspuns e la fel si ptr. erezia Cretana

 1. Apropos de CUM ”leaga si ereticul si lepadatul dovada ca harul lucreaza

  7:43 Macarie Plange tuns fiind vazut de oameni de ereticul Andreicut”:

  Citește aici:
  https://www.aparatorul.md/sf-vasile-cel-mare-catre-preotii-marturisitori-prigoniti-si-catre-mirenii-ce-ii-urmeaza-despre-tainele-ereticilor-necondamnati-sinodal/

  SF. VASILE CEL MARE CĂTRE PREOȚII MĂRTURISITORI PRIGONIȚI ȘI CĂTRE MIRENII CE ÎI URMEAZĂ. DESPRE TAINELE ERETICILOR NECONDAMNAȚI SINODAL

  În caz de EREZIE, episcopul care ”niciodată n-a trăit în nădejdea bunurilor făgăduite de Domnul, ci din profiturile pe care le putea trage din lucrurile omeneşti, iar cât despre cuvintele credinţei, acestea erau la el negarea pietăţii.” ce îmbărbătare le trimite Sf.Vasile cel Mare preoților, nu popilor rămași în Biserica de piatră:

  ”Încolo, prin ajutorul lui Dumnezeu, tot corpul comunităţii voastre a rămas întreg, mădularele netrebnice au căzut, restul n-a fost mutilat. Iar dacă vă simţiţi indureraţi pentru faptul că ați fost alungaţi în afara zidurilor cetăţii, cel puţin aici. în cimp, petreceti sub ocrotirea lui Dumnezeu, căci şi ÎNGERUL PĂZITOR AL BISERICII A PLECAT ÎMPREUNĂ CU VOI. Culcă-se acum ei singuri în casele goale şi pregătească-se acum de judecată din pricina imprăştierii poporului.”

  Deci, ÎNGERUL BISERICII PLEACĂ ÎMPREUNĂ CU NE-POMENITORII, NU RĂMÂNE SĂ SLUJEASCĂ (văzut sau nevăzut) netrebnicilor pomenitori!

  în EPISTOLA 240
  Către preotii din Nicopole
  Scrisă în anul 376:

  REFERITOR LA EPISCOPUL ARIAN FRONTON:
  Dacă vă întristaţi când vedeţi că un necunoscut ocupă casa de rugăciune atunci închinaţi-vă în aer liber, Stăpânului cerului şi al pământului, gândiţi-vă că unsprezece ucenici au fost închişi în foişor pe când cei care răstigniseră pe Mântuitorul îşi săvârşeau în faimosul lor templu slujbele cultului iudaic. Iuda a ales mai bine moartea prin spânzurare decât o viață trăită în ruşine, arătându-se probabil superior celor care au înfruntat toate condamnările omenești şi care pentru acest motiv nu simt nici o ruşine săvârşind fapte atât de rușinoase.

  III

  Aveţi grijă să nu fiţi înşelaţi de minciunile lor, în timp ce spun că-şi fac mărturisire de dreaptă credinţă.
  Astfel de oameni Îl negustoresc pe Hristos, ei nu mai sunt creştini, căci preferă numai ceea ce le este folositor în această viaţă în locul vieţii trăite după adevăr: când cred că au dobândit această putere deşartă, atunci se alătură duşmanilor lui Hristos; când văd popoarele tulburându-se, atunci se prefac din nou că s-au întors la dreapta credinţă [3].

  NU RECUNOSC PE UN ASTFEL DE EPISCOP AL LOR ȘI N-AȘ PUTEA NUMĂRA ÎN RÂNDUL PREOȚILOR PE CEL CARE A FOST PUS PE PRIMA TREAPTĂ DE NIȘTE MÂINI NECURATE, SPRE SURPAREA CREDINȚEI.

  Aşa judec eu lucrurile.

  Dacă aveţi vreo părtăşie cu mine, cugetaţi ca mine; dar dacă nu primiţi sfat decât de la voi înşivă, atunci fiecare e stăpân pe propriul lui cuget, iar eu sunt străin de acest sânge [4].

  Dacă vă scriu aceste lucruri n-o fac pentru că nu mai cred în voi, ci făcându-vă cunoscută părerea mea VREAU SĂ SPULBER NEHOTĂRÂREA MULTORA, CA NU CUMVA SĂ FIE ATRAȘI LA COMUNIUNEA CU EI, iar DUPĂ CE AU PRIMIT DE LA EI PUNEREA MÂINILOR, SĂ NU NE SILEASCĂ– odată ce pacea va fi revenit după aceste triste evenimente – SĂ-I MAI NUMĂRĂM ÎN CEATA SFINȚILOR SLUJITORI.
  Salutăm prin mijlocirea voastră pe toţi clericii, atât pe cei care locuiesc în oraş,
  cât şi pe cei aflaţi în parohii la ţară, şi împreună cu ei, tot poporul care se teme de Domnul.

  Patriarhul Neofit al Constantinopolului în tâlcuirea canonului 68 apostolic spune:

  „cei de eretici botezați, sau hirotonosiți, nici măcar creștini nu pot fi cu acest ereticesc botez, sau mai bine a zice spurcare, nici ierei și clerici, cu această ereticească hirotonie. Pentru aceasta fără primejdie unii ca aceștia se și botează de ierei dreptslăvitori, și se hirotonisesc de dreptslăvitorii arhierei; drept acea prin urmare și marele Vasile scriind către nicopoliteni, zice: „Eu nu voi număra împreună cândva cu adevărații preoți ai lui Hristos, pe acela ce s-a hirotonisit și a luat purtarea de grijă a norodului din spurcatele mâini ale ereticilor, spre spurcarea dreptslăvitoarei credințe”.

  P.S. DECI, A CĂZUT TEORIA TA CU ÎNGERUL ȘI CU VALIDITATEA PRIN PUNEREA MÂINILOR SPURCATE DE ”EPISCOP” ERETIC, ECUMENIST, LA HIROTONIREA PREOȚILOR!

 2. Și APROPOS de pașapoartele biometrice, cipurile din ele și CNP-ul lui Macarie cu CMB-ul….preoții și/sau popii de la noi n-au?!
  La cât s-au școlit ÎN AFARĂ, nu m-ar mira să nu aibă și pașapoarte biometrice care te poziționează conform spuselor Pr.Novikov pe cea de-a 4-a treaptă a Iadului….dacă mai punem și CNP-ul din certifiicatul de naștere, UNDE ne ducem?!
  Că Pr.Novikov spune(a) că, pentru fiecare documente…biometrizat, ce conține banda neagră (cartela de la metrou) și/sau cip, vouchere/tichete de masă și/sau de vacanță, alături de certificatul de naștere cu CNP-ul anexat…reprezintă copacul cu crengi (lepădări) ce-și au originea în rădăcinile copacului lui Antihrist, cu fiecare act, ținem pomul lui în viață și îi dăm rod, prin crengile care se tot înmulțesc, până la PECETEA FINALĂ…
  Nu sunt și ei agățați precum haina în cuier, de unul din mrejele lui Antihrist ca și Pr.Macarie !?

 3. Încă CEVA: știi, spunea și ”roman” că au modificat CREZUL…nici tu, nici alții nu ați reacționat la ceea ce a spus el.
  DE CE!
  Pentru că poare NEVEROSIMIL!

  Au acționat LA VEDERE, dar VICLEAN, precum diavolul!
  Din moment ce la Creta s-a dogmatizat Teoria ramurilor (c-ar fi mai multe Biserici), s-a modificat prin asta, inclusiv Crezul…adică, nu mai este Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică.

  A doua modificare DE TEXT, va fi făcută de însuși Antihristul, când va spune că el este ”dumnezeu”!

 4. Ayea,
  NU credeam că ești VICLEAN:
  https://ayeaye20.wordpress.com/2020/03/07/pentru-ereticii-care-neaga-lucrarea-harului-si-tainele/
  Ce tot îi dai cu desfrânata care spăla picioarele Lui IIsus, apoi pe ăla de plângea la hirotonie, amestecând asta cu erezia din Creta?
  Tot o ții langa că Harul se coboară totuși…din/de pe mâinile unui eretic consacrat!
  PENTRU CĂ, ORICE PREOT, DIN/DE PE VREMURILE APOSTOLICE, PRIN PUNEREA MÂINILOR SE COBORA HARUL, NU ALTFEL!
  Și CULMEA, argumentul veridic de care te agăți, este ACCEPTAREA de data asta că, NU neapărat ȘI prin vedere(a) Harului, ci prin simpla recunoaștere a lui (numai pentru a avea dreptate…) că Harul se (mai) și SIMTE, nu neapărat SE VEDE, nu?!
  Păi nu ziseși mie, plin de țâfnă că NUMAI prin VEDERE?! :)))
  CHEIA ÎNȚELEGERII STĂ ÎN CEEA CE-A SPUS SF.VASILE CEL MARE, MAI SUS:
  Citește aici:
  https://www.aparatorul.md/sf-vasile-cel-mare-catre-preotii-marturisitori-prigoniti-si-catre-mirenii-ce-ii-urmeaza-despre-tainele-ereticilor-necondamnati-sinodal/
  SF. VASILE CEL MARE CĂTRE PREOȚII MĂRTURISITORI PRIGONIȚI ȘI CĂTRE MIRENII CE ÎI URMEAZĂ. DESPRE TAINELE ERETICILOR NECONDAMNAȚI SINODAL.
  Apropos de EREZIA EPISCOPULUI:
  ”NU RECUNOSC PE UN ASTFEL DE EPISCOP AL LOR ȘI N-AȘ PUTEA NUMĂRA ÎN RÂNDUL PREOȚILOR PE CEL CARE A FOST PUS PE PRIMA TREAPTĂ DE NIȘTE MÂINI NECURATE, SPRE SURPAREA CREDINȚEI.”
  ”VREAU SĂ SPULBER NEHOTĂRÂREA MULTORA, CA NU CUMVA SĂ FIE ATRAȘI LA COMUNIUNEA CU EI, iar DUPĂ CE AU PRIMIT DE LA EI PUNEREA MÂINILOR, SĂ NU NE SILEASCĂ– odată ce pacea va fi revenit după aceste triste evenimente – SĂ-I MAI NUMĂRĂM ÎN CEATA SFINȚILOR SLUJITORI.”, punerea mâinilor, DA?
  Iar referitor la ÎNGER:
  ”ÎNGERUL PĂZITOR AL BISERICII A PLECAT ÎMPREUNĂ CU VOI. Culcă-se acum ei singuri în casele goale şi pregătească-se acum de judecată din pricina imprăştierii poporului.”
  Cu asta ÎNCHEI!
  Ayea, până una alta, Sf.Vasile Cel Mare nu poate minți!

 5. OMULE!
  Nu vreau să fii/rămâi supărat sau intrigat!
  Nu mă înțelege greșit!
  Ai tot RESPECTUL meu ne-disimulat pentru munca titanică și informațiile prețioase postate de tine AICI….pe blog!
  Vorbim după post…..dacă nu ni/mi se întâmplă CEVA până atunci….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s