slabi/neputiciosi; tari/puternici; despre MANCATUL IMPREUNA CU ERETICII

  • Filocalia 9 , 1980 pag. 447:

9) Cei slabi să nu mănînce împreună cu ereticii, precum s-a spus în canoane. Cei tari în Domnul, dacă sînt poftiţi de cei necredincioşi cu credinţă şi vor voi să meargă la ei, să meargă spre slava lui Dumnezeu.

  • SFÂNTUL IOANN SCĂRARIUL SCARA, Predania 1814/2008 pag. 420-421:

Cei neputincioşi împreună cu ereticii să nu mănânce, dupre cum şi întru canoane s’au zis. Iară cei putearnici întru Domnul, în vreoarecarea vreame, deaca de cei necredincioşi cu credinţă să vor chiema, şi vor voì să meargă, meargă, întru slava Domnului.

4 thoughts on “slabi/neputiciosi; tari/puternici; despre MANCATUL IMPREUNA CU ERETICII

  1. Era un cuvânt care spune ca nu se cuvine a sta la masa cu ereticii, Sf Antonie cel Mare nu primea nici sa vorbească. Aproape toți Sfinții Părinți intr-un glas spun sa nu dai buna-ziua ereticului, dapoi sa mănânci impreuna cu el. Si mai este un aspect, ortodocșii spun rugăciune înainte sa mănânce, cum faci când ești la masa cu ereticul, îți faci doar cruce, iar mai apoi își face si el cruce strâmba, sa spune ceva, si atunci nu este rugăciune in comun? Sf Iustin Pârvu spunea, ca nu poți sta la masa cu cei necununati, dar cu ereticii. Deci eu nu văd a fi lucru bun, mai ales in contextul actual!

    1. Si mai periculos e sa se creada cineva TARE cum scrie acolo, cand acum in zilele noastre marea majoritate suntem foarte neputinciosi deci SA RAMANEM LA CANONUL CE ZICE SA NU MANCAM CU ERETIC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s