Pomenirea treptei fara nume are aceeasi valoare ca si pomenirea cu nume! DOVADA de ASEMANARE chiar din cuvintele “INGRADITILOR”/ POMENITORILOR DE ERETICI ECUMENISTI FARA NUME la Liturghie

prieteniisfantuluiefrem.ro/2021/12/01/un-studiu-teologic-ortodox-care-ne-inspira-sa-ne-uram-azi-la-multi-ani-ortodocsi/

1 decembrie 2021

Papa Ioan Paul al II-lea este ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, este pomenit la ctitorii morți și are miridă în Sfântul Potir

Silviu DelaDorna

…a fost pus un Hrisov care reprezintă Actul de sfințire a catedralei. Au fost puse în el și numele ctitorilor acesteia, printre care se numără și Papa Ioan Paul al doilea care, în 1999, în timpul vizitei în România, a donat pentru construcția acestui lăcaș[1]”

…începe Proscomidia (gr. Proscomizo – a aduce, a pune înainte, a pregăti),…

Din a patra prescură se scot părticele pentru pomenirea episcopiei întregi și a ierarhului, pentru ceata preoților și diaconilor, pentru preotul liturghisitor și pentru creștini, care se așează sub Sf. Agneț; alături preotul așează o părticică pentru ctitorii bisericii și binefăcătorii ei și pentru cârmuitorii țării[6].[6] [Preot Ilarion Felea, Tâlcuirea Sfintei Liturghii, Fundația Justin Pârvu, 2012.] Op. Cit. pg. 91.

Bine, dar papa Ioan Paul II a murit între timp și nu poate fi pomenit la ctitori! Nu este de loc așa, pentru că din a cincea prescură se scot părticele pentru pomenirea morților: moși și strămoși, părinți și frați, fii și fiice, a rudeniilor și a tuturor celor adormiți întru nădejdea învierii și a vieții veșnice; ctitori și binefăcători ai Bisericii, arhierei, preoți, etc., pe care le așează alături de cele ale viilor[7].

…Cum poate fi ereticul papă-ctitor prieten și casnic al lui Dumnezeu, împărtășit cu Hristos, când el este rupt de Biserică și despărțit de Dumnezeu și nu a trăit în credința creștină, ci în eresul papistaș? Nu este și nu poate fi, după cum spun Sfinții Părinți.

Apoi, în cadrul Liturghiei catehumenilor, la ectenia întreită se cere pentru cei adormiți: „Încă ne rugăm pentru fericiții și pururea pomeniții ctitori ai sfânt locașului acestuia (…) care se odihnesc aici și pretutindenea!”[9]

…ierarhul Bisericii, cârmuirea țării, clerul bisericesc, ctitorii și binefăcătorii bisericii, aducătorii darurilor, viii și morții…Astfel, putem spune că toți cei care iau parte la liturghiile în care este pomenit, la cei morți, ereticul papă Ioan Paul al II-lea, se unesc într-un fel sau altul cu ereticii, cu papistașii.

====Dovada ca se spune doar “calitatea” de CTITOR FARA NUME si ca are acceasi valoare ca si “calitatea” CTITOR CU NUME

resurse-ortodoxe.ro/text/sfanta-si-dumnezeiasca-liturghie-a-sfantului-ioan-gura-de-aur

1. ====POMENIREA ctitorului CU NUME

(asemenea ca in cazul episcopului (N) )

 • Preotul scoate apoi o părticică pentru ctitorii şi binefăcătorii bisericii, aşezând-o (în dreapta sa), lângă părticica de dinaintea ei, sub partea cu semnul KA şi zice: Preotul: Pomeneşte, Doamne, şi pe ctitorii şi bine făcătorii sfântului locaşului acestuia (N).
 • Apoi preotul ia a cincea prescură, taie părticele mici pentru pomenirea celor care au adormit întru Domnul şi le pune, toate la un loc, pe sfântul disc în dreapta sa, sub părticica pentru ctitori,în partea cu semnul KA, zicând:
  Preotul: Pentru pomenirea şi iertarea păcatelor tuturor celor din veac adormiţi întru dreapta credinţă: ale strămoşilor, ale moşilor, ale părinţilor, ale maicilor, ale fraţilor, ale surorilor, ale fiilor şi fiicelor, ale celor dintr-o rudenie şi ale celor dintr-o seminţie cu noi şi ale tuturor celor ce au adormit întru nădejdea învierii şi a vieţii veşnice; ale ctitorilor sfântului locaşului acestuia (aici pomeneşte pe ctitorii răposaţi); ale miluitorilor şi făcătorilor de bine;

===DECI, ctitorii…N = numele Gheorghe, Ion,…etc

2.=======POMENIREA ctitorului FARA NUME

(asemenea cum fac toti falsii ingraditi adica ERETICI ca Sava,Staicu Ciprian, Ieronim si toti care spune arhiepiscopul/episcopul si patriarhii adormiti fara nume)

 • Încă ne rugăm pentru fericiţii şi pururea pomeniţii ctitori ai sfânt locaşului acestuia şi pentru toţi cei mai dinainte adormiţi părinţi şi fraţi ai noştri dreptmăritori creştini, care odihnesc aici şi pretutindeni.
  Încă ne rugăm pentru mila, viaţa, pacea, sănătatea, mântuirea, cercetarea, lăsarea şi iertarea păcatelor robilor lui Dumnezeu enoriaşi, ctitori şi binefăcători ai sfântului locaşului acestuia.
 • Pe fericiţii şi pururea pomeniţii ctitori ai sfântului locaşului acestuia şi pe alţi ctitori, miluitori şi făcători de bine, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru împărăţia Sa.

===Deci, unde e pomenit NUMELE ctitorilor in cele 3 pomeniri de mai sus???? acolo se zice de CTITORI simplu, deci adunatura ECUMENISTOIDA: Sava,Staicu Ciprian, Ieronim VA MINT DE DE 5 ANI DE ZILE CA EI SUNT INGRADITI DE ECUMENISTI CAND EI DE FAPT SUNT POMENITORI DE ECUMENISTI CHIAR SI FARA NUME POMENINDU-LE “calitatea” de episcop/arhiepiscop, patriarhi adormiti.

=====Erezia cu POMENIREA treptei FARA NUME:

prieteniisfantuluiefrem.ro/2018/08/20/consecintele-nedorite-dar-grave-ale-termenului-neortodox-nepomenitor/

 • “formula: Pentru Preasfințitul Episcopul nostru (NUMELE)… Așa se face când episcopul este ortodox. Însă acum episcopii noștri eparhioți – de care aparține fiecare – nu sunt ortodocși, ci eretici. Deci, cum facem? a) În practica liturgică grecească se folosește aceeași formulă, însă NU SE SPUNE NUMELE EPISCOPULUI. Deci rămâne aceeași cerere la ectenie, dar numele este omis. Așa au făcut Sfinții la vreme de erezie. Toți.
 • … Vrem să zicem Pentru episcopul nostru…, fără nume și noi, ca păstori și poporul, înțelegem că nepomenind numele ne-am îngrădit și nimeni nu se smintește? E bine așa.
 • … Și atunci singurul lucru necesar este să NU POMENIM NUMELE ERETICULUI, adică să respectăm starea de carantină a spitalului, până boala e eradicată.
 • …În concluzie, oricum am face, IMPORTANT este să NU pomenim numele episcopului, pentru că în teologia ortodoxă NUMELE ARATĂ PREZENȚA PERSOANEI acolo, iar noi știm că nu avem voie să punem lângă Hristos pe cei care nu Îl mărturisesc ortodox.

=== Se vede ca acesti NEO-ECUMENISTI PUN ACCENTUL PE NUME nu si pe TREAPTA, CANONUL 15 dar si EXPLICATIA SV. NICODIM arata adevarul CA SUNT MINCIUNO-EPISCOPI

https://ayeaye20.wordpress.com/2021/07/16/pidalion-1844-pag-362/

, pai hotarati-va ereticilor ori e episcop sau pseudo-episcop ca daca nu e minciuno-episcop nu mai e nici eretic! si VOI ZICETI: EPISCOPUL ( e ORTHODOX!); dar deja voi va-ti hotarat pe varianta episcopul(orthodox!), ereticilor! voi negati insasi CANONUL! ecumenistilor falsi ingraditi

 1. Sava,
 2. Staicu Ciprian,
 3. Ieronim!
 4. si cei care pomenesc ca voi, asa e cand orb pe orb se conduce cad in groapa !

====POMENIREA TREAPEI DE EPISCOP/ARHIEPISCOP ARATA ACELASI LUCRU ca si POMENIREA NUMELUI! ERETICILOR MASCATI IN INGRADITI! CU FAPTA SI CU VORBA TOT NEINGRADITI SUNTETI SI AZI dupa calendarul lui antihrist 20 ianuarie 2022! ANATHEMA VOUA LUPI IN BLANA DE OAIE CE MINTITI LUMEA SI VA PRINDETI URECHILE IN EXPLICATIILE VOASTRE! DINDU-VA SINGURI PE FATA DE ERETICI ECUMENISTI, CE AVETI COMUNIUNE CU ECUMENISTII LUPI CA SI VOI. ANATHEMA!ANATHEMA MINCINOSILOR!

5 thoughts on “Pomenirea treptei fara nume are aceeasi valoare ca si pomenirea cu nume! DOVADA de ASEMANARE chiar din cuvintele “INGRADITILOR”/ POMENITORILOR DE ERETICI ECUMENISTI FARA NUME la Liturghie

 1. Citește cu atenție canonul 1 Sf Chiril…,nu se poate face pomenirea titulaturii daca nu e vrednic de pomenire cu numele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s