VREM UN RASPUNS!!!

Conversatie de pe fostul cont de facebook: 

​Marian Dumitru

Am si eu o intrebare dvs primiti botezul stilistilor bosv? Sau acestia trebuie rebotezati?

3 Martie

Claudiu Buza

Ortodoxia Mărturisitoare

: Parerea mea este ca botezul stilistilor trebuie recunoscut de un sinod prin care sa se readuca in Biserica. Ei nu sunt eretici ci doar schismatici, rupti de Biserica. Personal, astept decizia unui Sinod panortodox in legatura cu acestia

3 Martie la 11:47 · 
Marian Dumitru

Deci daca vine la dvs un stilist la spovedit il primit asa ?

3 Martie la 14:10

Marian Dumitru

Il primiti la spovedit?

3 Martie la 21:55

Claudiu Buza : Ortodoxia Mărturisitoare

La spovedit, oricand! Mai departe, eu astept sa se lamureasca problema stilistilor. Nu e un lucru tocmai simplu. Nu ma pronunt deocamdata!
——-
Preot Claudiu pe 21 Aprilie 2017 la 21:22

1. Stiliștii au greșeli canonice și sunt condamnați de marii duhovnici și de întreaga Biserică. Nu avem comuniune cu ei. Ideea era că pot fi acceptați la Taina Pocăinței, pentru îndreptare. Nicidecum comuniune cu ei!

Preot Claudiu pe 22 Aprilie 2017 la 5:01

Spovedania stiliștilor este pentru îndreptarea lor, pentru revenirea lor în sânul Bisericii! Abia după realizarea comuniunii în Biserica lui Hristos se poate vorbi despre împărtășire.

Preot Claudiu pe 22 Aprilie 2017 la 21:29

Parintele Sava nu dezvolta o „randuiala” de primire a stilistilor la Ortodoxie. El raspunde unei intrebari despre primirea la spovedanie, la Sf Taina a Pocaintei. Gheron Sava stie ca e nevoie de mirungere pt revenirea stilistilor in Biserica lui Hristos. Vorbim de greseala atunci cand ea este exprimata concret. Nu este cazul aici!
Preot Claudiu pe 23 Aprilie 2017 la 16:33

Spovedania are doua dimensiuni: una sacramentala si una duhovniceasca. Cum credeti ca pot fi ajutati paganii, ereticii si schismatici sa intre in Biserica?! Spovedania, pe palierul duhovnicesc, este indispensabila pentru ,,catehumenat”. Sacramental se aplica petru ,,unirea cu Sfanta Biserica”. Adeseori se face confuzia intre cele doua dimensiuni ale spovedaniei!

Preot Claudiu pe 24 Aprilie 2017 la 14:26

De fapt, părintele Sava nu a spus niciodată, în omiliile sale, că stiliștii revin în Biserică prin Mirungere. A fost o presupunere de-a mea, greșită. Problema calendarului este o temă foarte sensibilă. Să nu uităm că vechiul calendar este cel bun și că noi toți va trebui să avem comuniune liturgică luând ca reper vechiul calendar care este calendarul Bisericii. Și aceasta, bineînțeles fără a ne duce după stiliști, ci așteptând contextul potrivit pentru ca aceștia să revină în Biserică, iar noi să revenim la vechiul calendar rămânând în Biserică. Dar acest lucru îl va corecta/realiza Biserica, dacă Dumnezeu va îngădui. Gheron Sava a promis că va dezvolta acest subiect pentru a risipi confuzia și a cunoaște modul corect de a ne raporta la stiliști

Preot Claudiu pe 27 Aprilie 2017 la 15:37

Personal, nu impart Ortodoxia in stil vechi si stil nou. Cum as putea face asta! Ortodoxia este modul de existenta al tuturor celor care accepta invataturile Bisericii si le aplica la nivelul intregii vieti. Celendarul vechi nu este o problema in Biserica, ci stilismul care a ramas cu calendarul Bisericii, dar a iesit din hotarele ei si din comuniunea cu fiii credinciosi ai Ei.

Cat despre o dezbatere pe aceasta tema, nu cred ca sunt persoana potrivita pentru a media. E o tema foarte sensibila si trebuie ca cineva, cu mult discernamant duhovnicesc, sa explice si sa aplice cele randuite de Biserica. Uitati-va la cei nemultumiti de raspunsurile noastre cu cata lipsa de dragoste, cu cata judecata si patima pornesc o ofensiva lipsita de sens!

Dezbatere pe tema calendarului???!!! Dvs nu stiti ce cereti! Credeti-ma, nu suntem pregatiti pentru asta!
Preot Claudiu pe 27 Aprilie 2017 la 18:44

Si ecumenistii ne acuza ca suntem lipsiti de dragoste! Nu putem sa fim in aceeasi lupta cata vreme nu suntem uniti in Biserica lui Hristos. Sa revina stilistii in Biserica si ducem impreuna lupta.

Preot Claudiu pe 27 Aprilie 2017 la 21:31

Dragostea naturala ne cere sa facem ceea ce spune Biserica. Cand vom fi impreuna in Biserica, vom fi impreuna in iubirea lui Hristos. Pana atunci insa, nu trebuie sa existe ura si lupta intre noi, ci sa ne rugam ca Domnul sa gaseasca calea potrivita de a fi in comuniune. Stiu ca intalnirea nu poate sa aiba loc prin acceptarea noului calendar, ci prin acceptarea vechiului calendar, dar in Biserica. Apoi si noi, care suntem in Biserica si in comuniune cu cei de pe calendarul vechi (nu stilistii), sa lepadam calendarul nou care a fost pricina de dezbinare si asa sa fim impreuna, in Biserica, luptand impotriva ecumenismului. Rezolvarea acestei probleme insa, trebuie sa o faca Biserica intr-un Sinod panortodox. Nu putem decide noi, care mai suntem si pe calendarul nou, ceea ce trebuie facut.

https://ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/2017/04/21/conferinta-parintelui-sava-lavriotul-de-la-bucuresti-20-aprilie-2017-despre-sinaxa-din-grecia-tesalonic-de-pe-data-de-4-aprilie-2017/

===== Noi cei din Miscarea pentru Apararea Ortodoxiei nu suntem mireni ci mireni-falsi din cauza pacatelor noastre persoanele care speram sa nu va afecteze gandire(adica pacatele noastre sa nu va traga judecata[gandirea] in jos) in aceasta problema delicata si totusi de esenta capitala  si  sa va ajute Sfanta Treime( Dumnezeu Unul ) si Maica Domnului sa renuntati la aceste idei  PRINTR-O DEZICERE PUBLICA SUB FORMA DE ARTICOL PE BLOGUL DVS. Aceste idei exprimate in nestiinta de cauza (avand in vedere ca singur marturisisti ca nu sunteti in masura de a diseca/despica problema bosv/bosvr din România)  ca sa fie o unitate in gandire , canoanele spun sa fie anathema dvs unde va situati??(sunteti urmator canoanelor si randuielii din Duminica Ortodoxiei?)

V-am atras atentia in cele 7 articolo lasand link de la ele despre erezia bosv/bosvr care incalca mai mult de 46 de canoane pe care se pare ca nu le-ati aprobat 

 ci sters

le mai mai lasam iar aici: 
https://ayeaye20.wordpress.com/2017/07/10/toate-legaturile-pentru-articolele-bosvbosvr/ 
si asteptam raspuns. 
Semnat : Miscarea pentru Apararea Ortodoxiei

24 thoughts on “VREM UN RASPUNS!!!

  1. Cred ca raspunsul l-a dat, zicand “ii spovedesc oricand”! Iar ca ar fi din nestiinta, nu cred, caci atunci ce mai cauta la pupitrul unei sinaxe nationale unul care nu stie despre ortodoxie? Din mandrie? Cred mai degraba ca s-au indragostit de stilisti, cautand aliati.

    1. Aliatul lui trebuie sa fie Adevarul Hristos, nu mama, nu tata, nu stilistu sau orcine ne-ar duce la iad, esti cu Adevarul castigi totul , nu esti cu Adevarul ai pierdut totul

      1. Problema e ca pr Sava nu stie ce au facut bosv in Romania si se pare ca unii se i-au dupa el fara sa se intereseze ca sa vada de is eretici ,pr Justin Parvu a avut dreptate !!! Stilistii is ereticii cel putin astia din bosv/bosvr

      2. Stilisti schismatici au si grecii, adica mateitii. Deci pr. Sava trebuia sa se intereseze cum e si la noi, sa nu fie ca la ei, si pe urma sa faca conferinte, nu tre’ sa mai fim asa naivi. Dar poate ca e mateit, cine stie.

      3. Eu am vorbit cu niste mateiti si ei neaga harul si cred ca BOR face Pastele dupa calendaru papal cea ce e o minciuna BOR nu face Pastele cu data papistașă (poate o voi face publica, acea conversatie din pacate o doamna a fost pacalita de astia tocmai ptr ca nu a inteles cu haru ), mai era un parinte de la Brancoveni ce s-a dus acolo (de vb Pr Justin de el) la astia , ei reboteaza asta e erezie , ereticii in gandire si in fapta mai ramane de vazut cum si-au intemeiat Biserica, ca despre ce cred unii de acolo e de ajuns sa nu avea comuniune cu ei(cu mateitii) oricum imi lipsesc detalii din treaba cu mateitii

  2. Cred ca ar trebui cu mai multa dragoste priviti stilistii de la noi.
    Ierahii nostri tradatori, ar fi trebuit mai demult sa duca tratative in primul rand cu stilistii pentru reintegrarea lor in Biserica. Dar ei prefera iubirea pentru ereticii din apus (papistasi, protestanti, neoprotestanti) sau din lumea orientala (monofizitii) mai adegraba decat sa readuca in sanul Bisericii pe fii rupti de ea, mai de aproape.
    Sa nu uitam ca cea mai mare raspundere pentru ruperea stilistilor de BOR o au tot ierarhii unii dintre ei tradatori si atunci ca si acum, in frunte cu patriarhul Miron Cristea. Acestia s-au facut pres in fata masoneriei si guvernelor interbelice si postbelice (comuniste), persecutandu-i pe ortodocsii care nu vroiau sa accepte stilul nou. S-au dus adevarate lupte cu baricade, cu furci, topoare impotriva jandarmeriei, care a si omorat cativa tarani.
    Aceasta ravna a lor ar fi trebuit exploatata in sens ortodox, daca s-ar fi gasit ierarhi cu capul pe umeri si cu duh de parinti adevarati. Dar nu s-au gasit, la momentul potrivit, decat mai tarziu un episcop pensionar (Galaction Cordun), care a facut greseala de a hirotoni singur alt ierarh.
    Ar fi trebui sa li se dea un episcop sau un mitropolit al lor, in cadrul BOR, care sa ii reprezinte in sinod si sa mijloceasca ramanerea lor pe stil vechi, asa cum a facut mitropolitul Gurie Grosu in Basarabia interbelica.
    Mult s-a gresit atunci!
    Asa ca priviti-i cu mai multa ingaduinta…

      1. E o linie fina tare faza e ca nu mai sunt cei ce vad haru, Macarie Banu nu vede d-aia trimite lumea si la pomenitori ce poti sa ii ceri cuiva care a venit din arte martiale poate in timp va realiza ca a gresit

    1. Danielvla daca lucrau dupa pidalion trebuiau sa ii dea scrisoare slobozitoare ca lu pr Zisis si putea sa sa se bage in alta tara unde is ortodocsi nu stiu daca accepta Galaction sa fie sub altii dovada ca si-a facut propia” Biserica” si s-a numit Mitropolit, cam ce a facut lucifer cand a vrut sa isi puna scaunu mai sus decat al lui Dumnezeu, d-aia is eretici prima gresala a inceput cu declaratia lu Cordun apoi cu Glicherie iar fara scrisori si acceptul altor Episcopi

      1. Cand a trecut de partea lor Galaction Cordun, deja venisera comunistii. Galaction era izolat in tara, iar afara nu putea iesi.
        Cel mai simplu ar fi fost sa-l declare ierarhii BOR mitropolit cu mitropolie oarecum autonoma si sa-i lase pe stil vechi. Dar n-au fost in stare de asa ceva si i-au pierdut. Drept pentru care, acum platesc pe lumea cealalta persecutiile si sminteala pe care au produs-o taranilor ce nu au vrut sa accepte stilul nou.
        Sigur ca au si ei, stilistii, incapatanarea lor!

      2. Asta nu e scuza putea cere scrisori daca nu pot fi de față(mai multi) cei din afară ca sa il sustina dar el s-a facut singur Mitropolit adica erau 2 mitropoliti dupa canoane asta e e ierosilie Furat de cele Sfinte e ca si cum l-a degradat el pe Mitropolit ca sa ii i-a locu,si da e si gresala celor din BOR puteau sa gestioneze situatia si sa nu o faca mai rea, ei vor da seamna de sufletele ce l-au urmat pe Galaction in cadere

  3. Ayeaye
    Pe “apologeticum” am gasit un articol si se pare ca ep. Augustin de Florina a revenit dintre mateiti, zicand ca e har la nou-calendaristi. Si pr.Matei Vulcanescu il lauda. Deci e de bine.

    1. Imi cer iertare, in articolul acela era vorba de Hrisostom al Florinei, nu de Augustin, am recitit acum articolul

  4. ayeaye20 on July 18, 2017 at 6:27 am

    Deci pana la urma ruga in comun nu e pacat ????????Preot Claudiu pe 14 Iulie 2017 la 20:09

    2. Rugaciunea de la inceputul procesului nu este o impreuna-rugaciune cu ereticii. Cine i-a condamnat ca eretici pe membrii Consistoriului?! Aveti dvs aceasta calitate?! Inseamna ca toti cei care pomenesc ierarhii apostati sunt eretici! Sa nu exageram cu apelativele si judecatile lipsite de temei!
    Ierarhii semnatari sunt numiti eretici!
    Cei trei martori au refuzat rugaciunea in comun cu ei din motive de constiinta. Iar ceilalti doi au ramas alaturi de mine, tot din motive de constiinta. De aceea, am spus ca marturisirea a fost comuna
    Reply
    ayeaye20 on July 18, 2017 at 6:46 am

    Ăsta nu o fi iubirismu ecumenist : Preot Claudiu pe 14 Iulie 2017 la 20:29

    Se fac partasi la erezie! Iar cei care vad eretici peste tot, cand nu este cazul, se numesc lipsiti de dragoste si se pun judecatori peste toti!
    Reply
    ayeaye20 on July 18, 2017 at 6:47 am

    Cand vrea el e ruga si cand tot el vrea nu e ruga
    : Creștin confuz pe 14 Iulie 2017 la 20:27

    Dacă nu este o împreună rugaciune atunci ce este? Cum se numește?

    Apreciază
    Preot Claudiu pe 14 Iulie 2017 la 20:32

    Impreuna-rugaciune (nu cu ereticii)! Faceti o mare confuzie. Verificati-va prin duhovnic, daca aveti!
    Reply
    ayeaye20 on July 18, 2017 at 6:48 am

    El singur marturiseste ca e eretic : Preot Claudiu pe 14 Iulie 2017 la 20:38

    Daca da este da si nu este nu, de ce sunteti un crestin confuz?
    Am zis ca intelege fiecare ce vrea, fiindca faceti parte din categoria celor care, indiferent de ceea ce li se spune, ei o tin pe a lor. Preocupati-va de propria mantuire! V-ar folosi mai mult decat sa aduceti dezbinare prin intrebari ispititoare!
    Reply
    ayeaye20 on July 18, 2017 at 8:46 am

    Noua ne e clar de partea cui e exact ,ca , cu spoveditu : Preot Claudiu pe 15 Iulie 2017 la 16:06

    IMPORTANT!
    Deoarece sunt mulți cititori ai blogului care m-au întrebat, scris și telefonic, de ce unii dintre martori au părăsit sala de judecată și pe membrii Consistoriului, iar alții au rămas împreună cu mine și cu aceștia la rugăciunea de dinaintea procesului la care am participat, mă simt dator să fac următoarele precizări:
    Martorii care au ieșit din sală, au ales din motiv de conștiință să refuze rugăciunea împreună cu membrii Consistoriului, numindu-i ecumeniști și părtași la erezia ecumenistă prin pomenirea ierarhilor eretici. Aceasta a fost mărturisirea lor. Cei care am rămas, am rostit rugăciunea „Împărate ceresc” împreună cu membrii Consistoriului pentru a parcurge toate etapele impuse de Regulamentul Consistoriului Bisericesc. Nu a fost o împreună rugăciune cu ereticii, condamnată de Canoanele Bisericii, ci o împreună-rugăciune cu membrii Consistoriului Mitropolitan, care, da, se fac părtași la erezie prin pomenirea ierarhului eretic!
    Atenție!!! Aceștia, nu sunt eretici, ci părtași la erezie! A fi eretic, înseamnă a promova/propovădui erezia sau a semna acte sau acorduri eretice. Ierarhii noștri sunt eretici, fiindcă au semnat documente eretice.
    Asta nu înseamnă că prin îngrădire îi numim pe cei care pomenesc – eretici! Să nu fie! Una este părtășia la erezie și alta este erezia. A-i considera eretici pe preoții pomenitori înseamnă că și monahii și mirenii rămași în comuniune cu aceștia sunt eretici! Iar că noi, care care am întrerupt pomenirea, suntem singurii ortodocși. Lucrul acesta înseamnă SCHISMĂ! Iar eu nu vreau să-mi conduc turma încredințată de Hristos spre schismă, prin acceptarea unei asemenea învățături! Atitudinea noastră este de a nu participa la slujbele unde sunt pomeniți ierarhii, de a ne îngrădi de erezia ecumenismului, nu de a fi „vânători de vrăjitoare”!

  5. Dovada ca Claudiu Buza putea marturisi si fara a se ruga cu ereticii ne spune pr Ungureanu : Mi s-a considerat neparticiparea la ședințe ca atitudine răuvoitoare, în ciuda faptului că RACDIJBOR permite apărarea în scris, fără a impune prezența fizică în sala de judecată.

Leave a comment